48 hour challenge: Το επικίνδυνο παιχνίδι του Facebook

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 23/10/17, 17:50

[ad_1]

Ένα ανησυχητικό «παιχνίδι» που ονομάζεται «48 Hour Challenge» κυκλοφορεί στο Facebook και ενθαρρύνει τα παιδιά να εξαφανίζονται για 48 ώρες.


Πρόκειται για ένα viral άρρωστο παιχνίδι σύμφωνα με το οποίο ο παίχτης λαμβάνει βαθμούς για κάθε status που θα δημοσιεύσει ενώ είναι χαμένος. Ουσιαστικά, αποτελεί μια copycat έκδοση του Game of 72 που κυκλοφόρησε στην δυτική Ευρώπη πριν από αρκετά χρόνια και υποδείκνυε στα παιδιά να εξαφανιστούν για 72 ώρες.48 hour challenge


Μια μητέρα από την Κομητεία Λοντοντέρρυ ανέφερε ότι η οικογένεια της βίωσε την τραγική αυτή εμπειρία. Το παιδί της που είναι 14 χρονών, μαζί με φίλους, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βρέθηκαν μετά από 55 ώρες στο Ballymena.


«Ήμουν τρομοκρατημένη. Ανησυχούσα ότι το παιδί μου ήταν νεκρό. Σε αυτή την ηλικία νομίζουν ότι πρόκειται για αστείο χωρίς να καταλάβουν τον κίνδυνο που διατρέχουν. Μάλιστα, όταν η αστυνομία τον έφερε σπίτι με το περιπολικό εκείνος ανέβαζε selfies από το πίσω κάθισμα.» δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα.


Όπως αποδείχθηκε, από την συγκεκριμένη παρέα ανηλίκων το παιδί της είχε ηγετικό ρόλο στο παιχνίδι.


«Το ζήτημα είναι σοβαρό αλλά το παιδί μου δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει. Πρέπει να πάρει το μάθημα του.» συνέχισε η γυναίκα.


Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, και το Facebook πιο συγκεκριμένα, είναι ένας χώρος με επικίνδυνα trends και προκλήσεις.


Παρόμοιες προκλήσεις είναι:


Duct tape challenge: τα παιδιά δένουν ο ένας τον άλλον με ταινία σε μια καρέκλα. Ένας άτυχος νεαρός τραυμάτισε σοβαρό το μάτι του σε μια προσπάθεια να ελευθερώσει τον εαυτό του.


Cinnamon challenge: τα παιδιά πρέπει να καταπιούν μια ολόκληρη κουταλιά κανέλα. Ενώ τα βίντεο ήταν αστεία, ορισμένοι γιατροί προειδοποίησαν ότι η καυστική φύση της ουσίας θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στον πνεύμονα.


Salt and ice challenge: τα παιδιά πρέπει να κρατήσουν σε μια κλειστή γροθιά αλάτι και πάγο για όσο περισσότερο μπορούν. Εκείνος με την μεγαλύτερη διάρκεια είναι ο νικητής.


The post 48 hour challenge: Το επικίνδυνο παιχνίδι του Facebook appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε