Η Google ετοιμάζεται να διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών

Η Google ετοιμάζεται να διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 23:30 Δημιουργία 17/05/23, 23:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι χρησιμοποιούν το Gmail και άλλες υπηρεσίες της Google.

Η εταιρία γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των συστημάτων της διαγράφοντας χιλιάδες ή και εκατομμύρια λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από το 2021 και μετά.

Από την κάθαρση μπορεί να επηρεαστούν όλο το Google Workspace, το οποίο περιλαμβάνει τα Gmail, Docs, Drive, Meet και Calendar, καθώς και το YouTube και το Google Photos.

Η αναβάθμιση γίνεται για λόγους ασφαλείας καθώς οι παλαιότεροι λογαριασμοί είναι πιο ευάλωτοι σε απειλές όπως το spam, το phishing ή να καταφέρουν κάποιοι να τους ελέγχουν.

Το 2020, η Google είχε δηλώσει ότι θα αφαιρούσε το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε έναν ανενεργό λογαριασμό, αλλά δεν θα τον διέγραφε.

Πριν προχωρήσει τη διαγραφή θα στέλνει πολλαπλές ειδοποιήσεις στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού και στο ταχυδρομείο αποκατάστασης των ανενεργών λογαριασμών πριν προχωρήσει στη διαγραφή.

Η αλλαγή πολιτικής ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Google και όχι για εκείνους που προορίζονται για οργανισμούς όπως σχολεία ή επιχειρήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε