Στο κινητό ταυτότητα και δίπλωμα σε ένα μήνα

Στο κινητό ταυτότητα και δίπλωμα σε ένα μήνα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 16:01 Δημιουργία 28/06/22, 15:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ταυτότητά και δίπλωμα οδήγησής φαίνεται να «πετούν» σε λίγες μέρες οι πολίτες, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τα έγγραφα αυτά θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά, μέσα στο wallet του κινητού τους.

Μιλώντας στο OT FORUM 2 και στο πάνελ «Ευφυείς, Βιώσιμες πόλεις – Ευφυείς πολίτες», ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως θα μπορούμε να έχουμε στο wallet του κινητού μας την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, αλλά όχι το διαβατήριο, καθώς αυτό αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο, κάτι το οποίο απαιτεί διμερείες συμφωνίες μεταξύ κρατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από το απόγευμα της 27ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό του υπουργείου, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι σύντομα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Μέσα σε αυτό θα περιλαμβάνεται η ένταξη της ταυτότητας στο wallet του κινητού, όπως προναφέρθηκε, οι μεταβιβάσεις ακινήτων και το ΚΕΠΑ, το οποίο αφορά Άτομα με Αναπηρία, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό.

Άλλωστε, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι «η ψηφιακή στρατηγική πρέπει να είναι κοινωνική».

Υπερυπολογιστής στο Λαύριο

Ακόμη, ο υπουργός προανήγγειλε την τοποθέτηση ενός υπερυπολογιστή στο Λαύριο, εξαίρωντας την ποιότητα του Εθνικού Μτσοβίου Πολυτεχνείου, αλλά και των Ελλήνων μηχανικών εν γένει, οι οποίο βοηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό

Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι ο συγκεκριμένος θα κάνει 100 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμού το δευτερόλεπτο.

Αν σου άρεσε κάνε