Η Electronic Arts εξαγοράζει την Codemasters για 1,2 δισ. δολάρια

Η Electronic Arts εξαγοράζει την Codemasters για 1,2 δισ. δολάρια

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 14/12/20, 12:24

TAGS

Η Electronic Arts (ΕΑ) κατέληξε σε συμφωνία τη Δευτέρα για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας ανάπτυξης video games, Codemasters, σε ένα deal ύψους 1,2 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία ανατρέπει συμφωνία προ ενός μήνα, με βάση την οποία την βρετανική εταιρεία θα εξαγόραζε η Take-Two Interactive έναντι 726 εκατ. βρετανικών λιρών (971 εκατ. δολαρίων).

"Το δ.σ. της Codemasters εξέτασε την προσφορά της EA και την θεωρεί τελικώς ανώτερη εκείνης της Take-Two", ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η EA σημειώνει ότι οι μέτοχοι της Codemasters θα λάβουν 6,04 λίρες ανά μετοχή σε μετρητά για κάθε κοινή μετοχή της τελευταίας. Το deal αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του α' τριμήνου του 2021, προσθέτει η EA.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της EA και έρχεται σε μία στιγμή εντεινόμενης συγκέντρωσης στη βιομηχανία των video games, καθώς η πανδημία του κορονοϊού και τα lockdown, με πολύωρη παραμονή στο σπίτι για δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, έχει αυξήσει τη ζήτηση.

Τον Σεπτέμβριο, η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της ZeniMax Media, μητρικής εταιρείας της Bethesda Softworks, έναντι 7,5 δισ. δολ., στην μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας του συγκεκριμένου κλάδου στην ιστορία της Microsoft.

Αν σου άρεσε κάνε