Η Ελλάδα υποδέχεται πρώτη την καινοτομία LiFi

Η Ελλάδα υποδέχεται πρώτη την καινοτομία LiFi

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 15:08 Δημιουργία 02/10/20, 14:49

Στην Ελλάδα φέρνει η Signify -η νέα εταιρική επωνυμία της Philips lighting, την καινοτόμο τεχνολογία Li-Fi.

Τι είναι το Li-Fi;

Το LiFi είναι μια τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας που χρησιμοποιεί το φάσμα υπέρυθρων και ορατών φωτεινών σημάτων για επικοινωνία δεδομένων υψηλής ταχύτητας. Το LiFi κερδίζει δημοτικότητα ως συμπληρωματική ή υποκατάστατη τεχνολογία έναντι των τηλεπικοινωνίων που χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες (radio frequencies) μιας και λειτουργεί σε μη-αδειοδοτημένο φάσμα.

Η διεθνώς βραβευμένη Stirixis Group πρότεινε για πρώτη εγκατάσταση την Ελλάδα, το έργο της Pressious Αρβανιτίδης, μιας πρωτοποριακής εκτυπωτικής εταιρείας. Πρόκειται για ένα μοναδικό κτίριο γραφείων showroom και χώρων παραγωγής στο Μαρούσι η διοίκηση της οποίας αγκάλιασε άμεσα τη νέα τεχνολογία και τα πλεονεκτήματα της, που ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες του νέου κτιρίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία το Li-Fi έρχεται να δώσει συνέχεια σε μία σειρά πρωτοποριακών καινοτόμων προϊόντων στον κλάδο του φωτισμού, από την κατασκευή του πρώτου λαμπτήρα led μέχρι τις τελευταίες τεχνολογίες συνδεδεμένου φωτισμού led, ηλιακών αυτόνομων φωτιστικών και 3D printing. Η «καινοτομία ανοιχτή σε όλους» αποτελεί τη βασική αρχή της Signify, που της επιτρέπει να συνεργαστούν σε σταθερή βάση, με κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα και νέες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Αν σου άρεσε κάνε