ΝΑΟ & Pepper: Τα ..ρομπότ στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

ΝΑΟ & Pepper: Τα ..ρομπότ στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 16:15 Δημιουργία 29/09/20, 15:53

Σε σχολεία, εκπαιδευτικούς φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα θα μπορεί να διατεθεί το ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ που ανταποκρίνεται σε εξειδικευμένες ανάγκες διδασκαλίας.

Ο ΝΑΟ, έχει ύψος 58 εκατοστά, δυνατότητα περιστροφής 25 μοιρών, ενώ μπορεί να κινείται και να χορεύει με μεγάλη ευελιξία. Διαθέτει μικρόφωνα, ηχεία, δύο κάμερες και πληθώρα αισθητήρων, με αποτέλεσμα να μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα και αντικείμενα, καθώς και να επικοινωνεί σε 20 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία SoftBank Robotics, ο NAO μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα εκπαιδευτικά επίπεδα, από το δημοτικό έως και το πανεπιστήμιο, είτε ως μέσο εξάσκησης των μαθητών στον προγραμματισμό, είτε ως ένας πιο ... ελκυστικός «βοηθός διδασκαλίας».

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες, το ρομπότ διαθέτει πλατφόρμα λογισμικού καθώς και δική του διδακτέα ύλη με τα αντίστοιχα βιβλία.

Μέσω του ΝΑΟ ο μαθητής θα προσεγγίσει περίπλοκες επιστήμες, όπως είναι η μηχανική, η φυσική, ο προγραμματισμός κ.ά. με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο ενώ το ρομπότ ενθαρρύνει την ομαδική εργασία και την ενεργή συμμετοχή ενώ ενδείκνυται για την υλοποίηση προγραμμάτων εξατομικευμένης εκπαίδευσης που απευθύνονται σε μαθητές με συμπεριφορικές διαταραχές, αυτισμό κ.ά.

Το ρομπότ θα διατεθεί στην ελληνική αγορά μέσω της Mobile Technology η οποία αποτελεί Preferred Solution Partner της «μαμάς» εταιρείας SoftBank Robotics καθώς η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2018, όταν η ελληνική εταιρεία προώθησε το ρομπότ Pepper για πρώτη φορά στην Ελλάδα.



Αν σου άρεσε κάνε