ΕΕ: Υποχρεωτικά «προσβάσιμες» σε ΑμεΑ από αύριο όλες οι ιστοσελίδες δημοσίου

ΕΕ: Υποχρεωτικά «προσβάσιμες» σε ΑμεΑ από αύριο όλες οι ιστοσελίδες δημοσίου

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 14:06 Δημιουργία 23/09/20, 13:53

Με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσβάσιμες στα Άτομα με Αναπηρία πρέπει να είναι από αύριο, όλες οι ιστοσελίδες του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με την οδηγία, όλοι οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να αντιλαμβάνονται, να χειρίζονται και να κατανοούν ιστοτόπους του δημόσιου τομέα, το περιεχόμενο των οποίων θα πρέπει να είναι σχεδιασμένο κατά τρόπο που να μπορεί να ερμηνεύεται με βοήθεια υποστηρικτικών τεχνολογιών, όπως συσκευών ανάγνωσης οθόνης ενώ από τον Ιούνιο του 2021 προσβάσιμες θα πρέπει να είναι και οι εφαρμογές για φορητές συσκευές των δημόσιων οργανισμών, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

«Η καθημερινή μας ζωή εξαρτάται όλο και περισσότερο απόψηφιακές λύσειςκαι για πολύ κόσμο ο παγκόσμιος ιστός αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητας. Η τεχνολογία πρέπει να λειτουργεί για τους ανθρώπους. Γι΄αυτό θελουμε να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες», ανέφερε η κ. Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος αρμόδια για μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή.

«Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, η προσβασιμότητα του παγκόσμιου ιστού ανταποκρίνεται σε αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας, καθώς η μέση ηλικία του ευρωπαϊκού πληθυσμού αυξάνεται και όλο και περισσότερες βασικές υπηρεσίες μεταφέρονται στο διαδίκτυο στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλοι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μπορούν να μπορούν να επωφελούνται από την τεχνολογία και από τα όσα προσφέρει στην κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά.

Αν σου άρεσε κάνε