Η «απαγορευμένη πόλη» στο Μουσείο Ακρόπολης

Η «απαγορευμένη πόλη» στο Μουσείο Ακρόπολης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 14:25 Δημιουργία 12/12/18, 14:14

Η περιοδική έκθεση «από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» εμπλουτίστηκε με νέα εκθέματα, κι έτσι ανανεωμένη, «επισκέπτεται» το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα φιλοξενηθεί για δύο μήνες, από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά έργα που θα ανανεωθούν είναι η προσωπογραφία του νεαρού αυτοκράτορα Qianlong με επίσημο ένδυμα. Στο νέο ζωγραφικό έργο απεικονίζεται ο ίδιος αλλά σε προχωρημένη ηλικία, με τη σοφία των χρόνων αποτυπωμένη στο σοβαρό πρόσωπο του.

Οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να θαυμάσουν νέα περίτεχνα κεντημένα κοστούμια ηθοποιών της αυτοκρατορική αυλής και ειλητάρια, καθώς και εικονογραφημένα θεατρικά βιβλία με νέες παραστάσεις.

Ο εκθεσιακός χώρος του Μουσείου Ακρόπολης, σκηνοθετήθηκε με κατασκευές και χρώματα εμπνευσμένα από τα παλάτια της Απαγορευμένης Πόλης και υποδέχτηκε τα 154 έξοχα εκθέματα που φωτίζουν τον ιδιαίτερο προσωπικό χώρο του Αυτοκράτορα, όπου πέρασε τα νεανικά του χρόνια και όπως λέει ο ίδιος όπου εμπνεύστηκε τα μελλοντικά του σχέδια για την πετυχημένη διοίκηση της απέραντης χώρας του.

Η έκθεση θα είναι κλειστή για το κοινό την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 και θα ξανανοίξει τη επόμενη μέρα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 14 Φεβρουαρίου 2019 και παράλληλα θα συνεχιστούν κανονικά οι παρουσιάσεις για τους επισκέπτες από τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές του Μουσείου κάθε Παρασκευή (1 μ.μ.), Σάββατο (11 π.μ. & 1 μ.μ.) και Κυριακή (11 π.μ. & 1 μ.μ.).

Αν σου άρεσε κάνε