Λεονάρντο Nτα Βίντσι: Έκθεση-σταθμός στην Αθήνα

Λεονάρντο Nτα Βίντσι: Έκθεση-σταθμός στην Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 14:08 Δημιουργία 30/11/18, 14:01

Πεντακόσια χρόνια μετά τον θάνατο του Λεονάρντο Nτα Βίντσι, τρεις μεγάλες εκθέσεις για τη ζωή και το έργο του, ενώνονται από σήμερα στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο Γκάζι.

Με τη συνδρομή του Μουσείου «Leonardo da Vinci» στη Ρώμη, του Ινστιτούτου «Lumiere Technology» στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από την Ιταλία και τη Γαλλία, η έκθεση «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius» τιμά τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών.

Ο Nτα Βίντσι ζωγράφισε δύο από τα γνωστότερα έργα της Ιστορίας, τον Μυστικό Δείπνο και τη Μόνα Λίζα. Αλλά ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του εξίσου άνθρωπο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Με ένα πάθος που άγγιζε την εμμονή, μελετούσε το ανθρώπινο σώμα, τα πουλιά, τη λειτουργία της καρδιάς, τα φυτά, γεωλογία, σχεδίαζε πτητικές και πολεμικές μηχανές. Νόθος, ομοφυλόφιλος, χορτοφάγος, αριστερόχειρας και αιρετικός στη σκέψη, απείχε συχνά ένα -ή και κανένα- βήμα από το να θεωρηθεί παρίας. Η ζωή του επιβεβαιώνει ότι η δημιουργικότητα, η επιτυχία, ξεκινούν πάντα από την ικανότητα -και την τόλμη- να είσαι διαφορετικός.

Τρεις εκθέσεις ενώθηκαν στην πιο ολοκληρωμένη έκθεση για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι που έγινε ποτέ στον κόσμο, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν:

Τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο Nτα Βίντσι
75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Da Vinci Alive - The Experience
Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα
Τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

Ωράριο Λειτουργίας: 9.00 - 23.00 καθημερινά (Τελευταία Είσοδος: 21.00)
Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 4 ετών.

Αν σου άρεσε κάνε