Οι ταινίες της εβδομάδας 24-30 Μαΐου στους κινηματογράφους

Οι ταινίες της εβδομάδας 24-30 Μαΐου στους κινηματογράφους

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 18:20 Δημιουργία 24/05/18, 18:06

Επτά νέες ταινίες έρχονται κι αυτή την εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες.

Μεταξύ αυτών η πολυαναμενόμενη για τους φαν του Star Wars «Solo: A Star Wars Story», το θρίλερ «Τερματικός Σταθμός», η κομεντί «Ταξίδι Αναψυχής» αλλά και η ιστορική για την ζωή της Νίνα Σιμόν «Νίνα».

SOLO: A STAR WARS STORY
Μέσα από μια σειρά παράτολμες περιπέτειες σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο εγκληματικό υπόκοσμο, ο Han Solo γίνεται φίλος με τον πελώριο μελλοντικό του συν-πιλότο, τον Chewbacca και συναντά τον περιβόητο τζογαδόρο Lando Calrissian, σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία ενός από τους πιο αναπάντεχους ήρωες του σύμπαντος που λέγεται Star Wars.
Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ
Πρωταγωνιστούν: Όλντεν Έρενραϊχ, Ντόναλντ Γκλόβερ, Εμίλια Κλαρκ, Γούντι Χάρελσον
Είδος: Φαντασίας
Διάρκεια: 135'

ΤΑΞΙ 5
Ο Σιλβέν Μαρό, ένας επιτυχημένος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, που είναι πια δήμαρχος της πόλης (αλλά πάντα χαμηλά στις δημοσκοπήσεις), του αναθέτει να σταματήσει τη δράση της «Ιταλικής Συμμορίας» που ληστεύει κοσμηματοπώλες και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη Ferrari. Για να τα καταφέρει, ο Μαρό δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνασπιστεί με τον ανιψιό του χειρότερου οδηγού Uber στη Μασσαλία που, όμως, είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον βοηθήσει.
Σκηνοθεσία: Φρανκ Γκασταμπίντ
Πρωταγωνιστούν: Φρανκ Γκασταμπίντ, Μαλίκ Μπενταλά, Μπερνάρ Φαρσί, Σαλβατόρε Εσποζίτο
Είδος: Περιπέτεια
Διάρκεια: 102'

ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
Δύο πληρωμένοι δολοφόνοι αναλαμβάνουν μία ακόμα καταχθόνια αποστολή στη ζοφερή καρδιά μιας αχανούς πόλης χωρίς όνομα. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν έναν δάσκαλο που πάσχει από θανάσιμη ασθένεια, έναν αινιγματικό επιστάτη και μία παράξενη σερβιτόρα με διπλή ζωή. Δυσοίωνες συνέπειες ξετυλίγονται καθώς οι ζωές τους διασταυρώνονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία που διψάει για εκδίκηση και φόνο. Πριν ακόμα ξημερώσει, όλοι θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ανελέητη δικαιοσύνη.
Σκηνοθεσία: Βον Στέιν
Πρωταγωνιστούν: Μάργκοτ Ρόμπι, Σάιμον Πεγκ, Μαξ Άιρονς, Ντέξτερ Φλέτσερ
Είδος: Θρίλερ
Διάρκεια: 90'


ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Ο Τζον και η Έλα έχουν μοιραστεί περισσότερα από πενήντα χρόνια υπέροχης κοινής ζωής. Στα ογδόντα τους, λαχταρώντας μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να ξεφύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα απαγορευμένο ταξίδι.
Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι
Πρωταγωνιστούν: Έλεν Μίρεν, Ντόναλντ Σάδερλαντ
Είδος: Κομεντί
Διάρκεια: 112'

ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Η ήρεμη ζωή της Φιόνα που εργάζεται σαν βιβλιοθηκάριος σε μια ήσυχη μικρή Καναδική πόλη, αναστατώνεται όταν λαμβάνει ένα αγωνιώδες γράμμα από την 93χρονη θεία της που ζει στο Παρίσι. Η Φιόνα παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για να την συναντήσει, αλλά μόλις φτάνει στο Παρίσι, ανακαλύπτει ότι η θεία της έχει εξαφανιστεί. Μετά από μία αλυσίδα κυνηγητών και μικρών καταστροφών, συναντά τον Ντομ έναν παράδοξο και ελκυστικό άστεγο που δεν την αφήνει σε ησυχία.
Σκηνοθεσία: Φιόνα Γκόρντον, Ντομινίκ Αμπέλ
Πρωταγωνιστούν: Εμανουέλ Ριβά, Πιερ Ρισάρ, Φιόνα Γκόρντον, Ντομινίκ Αμπέλ
Είδος: Κωμωδία
Διάρκεια: 83'

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η Ντελφίν είναι η συγγραφέας ενός best-seller, μιας ιδιαίτερα προσωπικής νουβέλας, αφιερωμένης στην μητέρα της. Εξουθενωμένη από τις αμέτρητες υποχρεώσεις και εύθραυστη εξαιτίας των αναμνήσεων της, η Ντελφίν βασανίζεται από ανώνυμα γράμματα που την κατηγορούν ότι έχει ρίξει την οικογένεια της στα λιοντάρια. H συγγραφέας βρίσκεται σε τέλμα ενώ παραλύει μόνο με την ιδέα ότι θα πρέπει να γράψει ξανά. Μέχρι που στον δρόμο της συναντά την Ελ, μια νέα γοητευτική, έξυπνη και διαισθητική γυναίκα. Την καταλαβαίνει καλύτερα από όλους με αποτέλεσμα η Ντελφίν να αναπτύξει ιδιαιτέρα αισθήματα για την Ελ, να την εμπιστεύεται τυφλά και να της ανοίγεται. Μέχρι που θα φτάσει η Ελ όταν μετακομίσει στο διαμέρισμα της Ντελφίν; Έχει έρθει για να συμπληρώσει ένα κενό ή για να δημιουργήσει ένα νέο; Για να δώσει στην Ντελφίν κίνητρο ή για να της κλέψει την ζωή;
Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι
Πρωταγωνιστούν: Εμανουέλ Σενιέ, Ευα Γκριν, Βενσάν Περέζ, Ντομινίκ Πινόν
Είδος: Μυστηρίου
Διάρκεια: 110'

ΝΙΝΑ
Ξεκινώντας την δεκαετία του '90 στη Γαλλία, και πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο και σε σημαντικές στιγμές της ζωής της Σιμόν, η ταινία καταγράφει, μέσα από την καταπληκτική της μουσική, την ιστορία μιας μουσικής ιδιοφυΐας που τελικά βρίσκει την αγάπη και την γαλήνη.
Σκηνοθεσία: Σίνθια Μορτ
Πρωταγωνιστούν: Ζόι Σαλντάνα, Ντέιβιντ Ογιέλοουο, Κέβιν Μάμπο, Μάικ Επς
Είδος: Ιστορική
Διάρκεια: 90'

Αν σου άρεσε κάνε