Scorpions: Αθήνα, we will rock you like a hurricane!

Scorpions: Αθήνα, we will rock you like a hurricane!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 13:16 Δημιουργία 22/05/18, 16:58
Αρθρογράφος: Χριστίνα Διαμαντοπούλου
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γεμάτοι ενέργεια και χιούμορ εμφανίστηκαν οι Klaus Meine και Rudolf Schenker των Scorpions ενόψει της μεγάλης συναυλίας τους στις 16 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με τίτλο «Once in a Lifetime».

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών, Στέφανος Τσιαλής. «Χαιρόμαστε πολύ που θα δουλέψουμε μαζί με τους Scorpions», δήλωσε ο κ. Τσιαλής, ενώ ανέφερε πως αυτή η σύμπραξη της ΚΟΑ με το αγαπημένο γερμανικό συγκρότημα είναι μία «γέφυρα με πολλές σημασίες, μεταξύ αυτών και το πάντρεμα της ροκ με την συμφωνική μουσική».

Ο Klaus Meine ανέφερε πως νιώθει μεγάλο ενθουσιασμό που βρίσκεται γι’ ακόμη μια φορά στην Αθήνα και που θα συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο τον ερχόμενο Ιούλιο. «Είναι ένα πολύ-πολύ ιδιαίτερο μέρος και γι’ αυτό η συναυλία έχει τίτλο “Once in a Lifetime”. Έχουμε εμφανιστεί σε πάρα πολλά μέρη ανά τον κόσμο, αλλά πάντα νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, κάθε φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα από την δεκαετία του 90 οπότε και ήρθαμε για πρώτη φορά». Μάλιστα αναπόλησε και την συναυλία τους στον Λυκαβηττό τον οποίο επίσης χαρακτήρισε μοναδικό μέρος, αλλά φαίνεται πως το Καλλιμάρμαρο τους έχει κλέψει την καρδιά.

Παράλληλα, ο Klaus αποκάλυψε πως αυτή η συναυλία δεν θα είναι σαν τι προηγούμενες που έχουμε παρακολουθήσει στην χώρα μας. «Θα μοιάζει περισσότερο με πολιτιστικό γεγονός, παρά με σόου», καθώς θα ακούσουμε τα πιο γνωστά και αγαπημένα κομμάτια από την πολυετή πορεία των Scorpions από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιαλής «θα ακούσετε διασκευές του Κόλοβιτς από τραγούδια των Scoprions όπως εκτελέστηκαν πριν από 20 χρόνια, από την Φιλαρμονική του Βερολίνου».

«Η ΚΟΑ δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ μπροστά σε τόσο κόσμο, 30-35.000 ανθρώπους-ίσως και περισσότερους, και είναι μεγάλη μας τιμή που θα συνεργαστούμε με τέτοιους μουσικούς», κατέληξε.

Όπως ανέφερε ο Rudolf «πρόκειται για μία μεταμόρφωση που αγγίζει ένα άλλο επίπεδο». «Ήρθαμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα» είπε «για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε εδώ, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία», και θυμήθηκε τον πατέρα του που ήταν λάτρης της φιλοσοφίας και του δίδαξε τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη.

«Βλέποντας τις μεταμορφώσεις των συνθέσεών μας από τις ορχήστρες διαπιστώνουμε ότι η μουσική μας παρουσιάζεται σε ένα άλλο επίπεδο», είπε ο Klaus και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να κάτσω ανάμεσα στο κοινό να το ακούσω, αλλά θα πρέπει να είμαι στη σκηνή»

Τέλος, Klaus και Rudolf περιγράφοντας με μόλις μία λέξη την πολυετή πορεία των Scoprions χρησιμοποίησαν την… «Φιλία», καθώς όπως είπε ο Rudolf «σε ένα συγκρότημα εάν θέλεις να “ταξιδέψεις” με την μουσική, πρέπει να έχεις την φιλία».

Info
ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ - 16 Ιουλίου 2018
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00
ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ: 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
VIP ΚΑΤΩ 80€ / VIP ΑΝΩ 60€ / Α' ΖΩΝΗ ΚΑΤΩ 60€ / Α' ΖΩΝΗ ΑΝΩ 40€ / ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 40€ / ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 25€ / GOLD AΡENA 60€ / AΡENA 35€ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ-ΑΝΕΡΓΩΝ-ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΡΕΝΑ 28€ & ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 18€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: σε όλα τα καταστήματα PUBLIC, Ticket Services - Πανεπιστημίου 39, www.ticketservices.gr, tickets.public.gr, τηλεφωνικά στο 210 7234567

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Scorpions: Αθήνα, we will rock you like a hurricane!
Scorpions: Αθήνα, we will rock you like a hurricane!
Scorpions: Αθήνα, we will rock you like a hurricane!
Scorpions: Αθήνα, we will rock you like a hurricane!
Αν σου άρεσε κάνε