Θεσσαλονίκη: Επιτυχημένα εγκαίνια της «Gallery Markidi» με έργα του Μάνου Ιωαννίδη

Θεσσαλονίκη: Επιτυχημένα εγκαίνια της «Gallery Markidi» με έργα του Μάνου Ιωαννίδη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 20:37 Δημιουργία 21/12/22, 20:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πραγματοποιήθηκαν με τεράστια επιτυχία τα εγκαίνια της «Gallery Markidi» στη Θεσσαλονίκ, στην οδό Λώρη Μαργαρίτη 9, στην οποία φιλοξενήθηκαν τα, γεμάτα χρώματα και πρόσωπα, έργα του ζωγράφου των χρωμάτων, Μάνου Ιωαννίδη.

Στην εκδήλωση παρέστη ο καταξιωμένος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνος Στεφανίδης, ο οποίος ανέλαβε να «ξεναγήσει» τους παρευρισκόμενους σε αυτό το ταξίδι των χρωμάτων.

Ο κ. Στεφανίδης αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη σαν την δεύτερη μεγαλύτερη βυζαντινή πόλη μετά την Κωνσταντινούπολη με πλήθος μνημείων και μουσείων και μακρόχρονη ιστορία, ενώ ανέφερε για την “Gallery Markidi” πως «έρχεται για να δώσει τη δική της αισθητική και καλλιτεχνικό όραμα». Παράλληλα αναφορικά με τις προσωπογραφίες του Μάνου Ιωαννίδη ανέλυσε το πόσο σημαντική είναι η αντίληψη του προσώπου, παρομοιάζοντας τα έργα με «τοπία το οποία αποτυπώνουν την ψυχή, αναδεικνύοντας τη ζωή, το θάνατο και τον έρωτα».

Πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και από άλλους σημαντικούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της πόλης έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια της «Gallery Markidi»

Αν σου άρεσε κάνε