Βρετανικό Μουσείο: «Δεν έχουμε πρόθεση να επιστρέψουμε τα Γλυπτά»

Βρετανικό Μουσείο: «Δεν έχουμε πρόθεση να επιστρέψουμε τα Γλυπτά»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 13:54 Δημιουργία 28/09/20, 13:29

Κατηγορηματικά αρνητικό για ακόμα μια φορά είναι το Βρετανικό μουσείο, στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και πολλών ακόμα «κλεμμένων» αντικειμένων που φιλοξενούνται στις προθήκες του.

Η συγκεκριμένη δήλωση προέκυψε μετά από επιστολή του υπουργού πολιτισμού Όλιβερ Ντόουντεν στο Βρετανικό Μουσείο, την Tate Gallery, τα πολεμικά μουσεία, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τη Βρετανική Βιβλιοθήκη, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «ως οργανισμοί που λαμβάνετε κρατική χρηματοδότηση δεν θα πρέπει να προχωρείτε σε ενέργειες που προκαλούνται από ακτιβιστές» προειδοποιώντας επίσης πως μουσεία και γκαλερί ενδεχομένως να χάσουν στήριξη από τα χρήματα των φορολογουμένων αν αφαιρέσουν αρχαιότητες από τις συλλογές τους.

Το Βρετανικό μουσείο έσπευσε να απαντήσει στην επιστολή του υπουργείου αναφέροντας «Το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει καμία πρόθεση να αφαιρέσει από τις προθήκες αντικείμενα για τα οποία υπάρχει διαμάχη. Αντίθετα θα προσπαθήσει να τα βάλει σε καλύτερο πλαίσιο ή να τα ερμηνεύσει εκ νέου με τρόπο που θα επιτρέψει στο κοινό να ενημερωθεί για την ολότητά τους».

Αν σου άρεσε κάνε