Ουδέν σχόλιο από τον Τσίπρα για το «κόψιμο» της Λοΐζου

Ουδέν σχόλιο από τον Τσίπρα για το «κόψιμο» της Λοΐζου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:46 Δημιουργία 22/03/19, 16:32

Κανένα σχόλιο για το σάλο που έχει προκληθεί με την Μυρσίνη Λοΐζου δεν θέλησε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά το μεσημέρι μετά από το πέρας της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Προς το τέλος των δηλώσεων και ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά «θα ενημερωθώ και θα αποφασίσω», θέλοντας ξεκάθαρα να ηρεμήσει το κλίμα για την υπόθεση που έχει προκαλέσει ζημιά στο προφίλ του κυβερνώντος κόμματος.

Εξάλλου κ μιλώντας για τις συζητήσεις αναφορικά με το Brexit, o Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως «πήραμε μια καθαρή απόφαση με βάση τα δεδομένα που έχουμε σε σχέση με τους νομικούς περιορισμούς που έχει η ΕΕ. Δεν θα μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε τη νομιμότητα των ευρωεκλογών. Η Μ. Βρετανία πρέπει να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στις εκλογές», ενώ πρόσθεσε πως «εάν έχουμε άλλη μια αρνητική απόφαση από το βρετανικό κοινοβούλιο, μπορούμε να έχουμε άλλη μια παράταση».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «η δυσκολία της Μ.Βρετανίας, δείχνει ότι καμία λύση εκτός ευρωπαϊκού οικοδομήματος δεν είναι ούτε εύκολη ούτε γόνιμη. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο δρόμος που μπορεί να έχει μια προοπτική πρέπει να είναι εντός τους πλαισίου της ΕΕ».

Αναφορικά με τις συζητήσεις της Συνόδου για την Κίνα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «στη συζήτηση για τη στρατηγική συνεργασία ΕΕ-Κίνας η Ελλάδα παίζει στρατηγικό ρόλο, ειδικά σε ότι αφορά τη διασυνδεσιμότητα, με το λιμάνι του Πειραιά. Δίνεται η δυνατότητα στη χώρα μας να αποτελεί έναν πόλο σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας» συμπλήρωσε.

Κάνοντας και πάλι λόγο για την επιστροφή της κανονικότητας, ο κ. Τσίπρας είπε πως «η Ελλάδα, μέσα σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται, έχει καταφέρει τα τελευταία 4 χρόνια να γίνει μια χώρα που έχει αναβαθμίσει τον ρόλο και το κύρος της στις διεθνείς εξελίξεις, να εκπλήξει τους εταίρους της και να γίνει μέρος της λύσης. Η Ελλάδα είναι για άλλη μια φορά στη σωστή πλευρά της ιστορίας» τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε