Υποψήφια μόλις για 10 ημέρες: Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ η Λοϊζου

Υποψήφια μόλις για 10 ημέρες: Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ η Λοϊζου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:01 Δημιουργία 22/03/19, 15:42

Εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής η Μυρσίνη Λοΐζου, μετά τον πολιτικό σάλο που προκλήθηκε, στον απόηχο των αποκαλύψεων ότι η ίδια λάμβανε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της, η οποία δεν ζει.

Ειδικότερα, στην επιστολή παραίτησής της, η κυρία Λοΐζου σημειώνει πως «στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες».

«Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες», προσθέτει η κυρία Λοΐζου.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η κ. Λοΐζου νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε, ώστε να μπορέσει τελικά να βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σε προαναγγελία της απολογίας της κ. Λοΐζου είχε προβεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το πρωί μιλώντας στον Άλφα. Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε "βέβαιος ότι θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει". Παράλληλα είχε υποστηρίξει ότι "υπάρχει προσπάθεια από τη Ν.Δ και τον φιλικό της τύπο να στοχοποιηθούν πρόσωπα που συμπαρατάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να αναμείνουμε, να δούμε ποια είναι η απάντησή της" είπε και δήλωσε πεπεισμένος ότι "δεν παίρνει αυτά τα χρήματα".

Είχε προηγηθεί το «άδειασμα» του Σπ. Δανέλλη προς την κ. Λοΐζου ο οποίος ζήταγε την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την αποπομπή της είχε ζητήσει και η Νέα Δημοκρατία.

Αν σου άρεσε κάνε