Βολές ΝΔ για τα εκλογικά «μαγειρέματα» της κυβέρνησης

Βολές ΝΔ για τα εκλογικά «μαγειρέματα» της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:50 Δημιουργία 19/03/19, 15:35

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή τις «πονηρές» τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών και ο Αλέξης Χαρίτσης ενόψει των ευρωεκλογών.

Σε σχετικό non paper, η ΝΔχαρακτηρίζει ως επιτακτική την ανάγκη σύγκλησης της διακομματικής επιτροπής, η οποία εκ του νόμου έχει την ευθύνη της διοργάνωσης και της επιτήρησης των επικείμενων αναμετρήσεων (δηλαδή των ευρωεκλογών, των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών), κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση πως επιχειρεί ακόμη και τώρα να αλλάξει τους όρους διεξαγωγής των εκλογών, με μοναδικό στόχο να κρατηθεί για λίγες ακόμα εβδομάδες στην εξουσία.

«Πρόκειται για απέλπιδες προσπάθειες. Εμείς ζητάμε από τους πολίτες όχι μόνο να αποδοκιμάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να στηρίξουν την κυβερνητική πρότασή μας σε όλες τις κάλπες», λένε από τη ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών δημοψηφισματικό χαρακτήρα. «Είναι μία αναμέτρηση στην οποία οι Έλληνες, τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αφενός θα αποδοκιμάσουν όσα έκανε η σημερινή κυβέρνηση και αφετέρου θα εκφράσουν την άποψή τους για το ποιος θέλουν να κυβερνήσει αυτόν τον Τόπο. Ο πήχης είναι η σαφής αποδοκιμασία της κυβέρνησης Τσίπρα και η ξεκάθαρη ψήφος στήριξης στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό το μήνυμα θα σταλεί από τους πολίτες σε όλες τις κάλπες» σημειώνεται σχετικά

Στο στόχαστρο της ΝΔ είναι και η απόφαση της Κουμουνδούρου να φέρει ρύθμιση που θα επιτρέπει σε βουλευτές να είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι στις ευρωεκλογές. Και την κίνηση αυτή, στη Νέα Δημοκρατία τη «διαβάζουν» ως μία ακόμα επιχείρηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να πράξει οτιδήποτε νομίζει ότι μπορεί, για να βολέψει τον ίδιο και το κόμμα του.

«Αργά ή γρήγορα θα καταλάβει ότι τίποτα δεν τον σώζει. Το μόνο που δείχνει με αυτές τις κινήσεις του είναι ο πανικός που τον κατέλαβε, καθώς και το θράσος του να ευτελίζει τους θεσμούς για χάρη κομματικών σκοπιμοτήτων. Εάν αλλάξει λίγο πριν τις εκλογές -πράγμα που ουδέποτε έγινε στο παρελθόν- τα ισχύοντα για να εξαργυρώσει τα γραμμάτια προς την κ. Κουντουρά ή τον κ. Δανέλλη ή όποιον άλλον, να δούμε τι θα κάνει την επομένη εάν εκλεγούν και θα πρέπει τότε να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους έδρα» υποστηρίζει η ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε