Επανέρχεται στο προσκήνιο η πολιτική κόντρα για την ασφάλεια

Επανέρχεται στο προσκήνιο η πολιτική κόντρα για την ασφάλεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:35 Δημιουργία 05/03/19, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Το θέμα της ασφαλείας και γενικότερα της αστυνόμευσης περιοχών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων επανέρχεται στην επικαιρότητα, αποτελώντας -εκ νέου- κορυφαίο ζήτημα πολιτικής σύγκρουσης.

Το γεγονός αυτό, εκτός όλων των άλλων, επιβεβαιώνει ότι τα δύο κόμματα εξουσίας προχωρούν προς την αναμέτρηση του Μαϊου με μία εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση, ανεξάρτητα από το εάν θα γίνουν μόνον οι ευρωεκλογές ή θα στηθούν κάλπες και για το εθνικό κοινοβούλιο.

Το ζήτημα της ασφαλείας ανέδειξε με προσωπική του παρέμβαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος λίγες ώρες μετά τις μαζικές επιθέσεις κουκουλοφόρων σε αστυνομικά τμήματα και τα επεισόδια σε αγώνα πόλο επισκέφθηκε το ΑΤ Ακρόπολης, που το Σάββατο έγινε στόχος «γνωστών - αγνώστων».

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «πρωτοφανή φαινόμενα βίας» και εξέφρασε την συμπαράστασή του στους αστυνομικούς. Σε ό,τι αφορά τη δική του πολιτική έκανε σαφές ότι «για τη ΝΔ δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στην βία. Είτε χαμηλής έντασης , είτε υψηλής έντασης , η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα στηρίξουμε την ΕΛ.ΑΣ. και θα της παρέχουμε απόλυτη πολιτική κάλυψη για να μπορέσει να κάνει την δουλειά της σωστά , έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να νιώθουν ασφαλείς στις γειτονιές τους και οι Έλληνες αστυνομικοί να αισθάνονται ότι η πολιτεία μεριμνά για αυτούς, οι οποίοι είναι από το Σύνταγμα επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου και της τάξης».

Η ΝΔ θα επιδιώξει και τις επόμενες ημέρες να αναδείξει τα θέματα αυτά , καθώς θέλει να τονίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ασύδοτη - όπως υποστηρίζει - δράση των «μπαχαλάκηδων», των αναρχικών, που έχουν μετατρέψει σε άβατο τα Εξάρχεια αλλά και για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν θέλει, δεν έχει την πολιτική βούληση να πατάξει την βία και θεωρεί ότι αυτό είναι μια κολοσσιαία διαφορά που υπάρχει μεταξύ του κόμματός του και του ΣΥΡΙΖΑ .

Σε πολιτικό επίπεδο, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι η ΝΔ προσεγγίζει την τάξη των «νοικοκυραίων» και θωρακίζεται από πιθανές απώλειες από τα ...δεξιά. Θεωρείται, τέλος βέβαιο, ότι θα αναδειχθούν το πρόσεχες διάστημα και αλλά θέματα που αφορούν την υποδομή της ΕΛ.ΑΣ. (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, οπλισμός), αλλά και την εικόνα που έχουν τα αστυνομικά τμήματα , κυρίως των μεγάλων πόλεων.

Αν σου άρεσε κάνε