Γεωργιάδης: Χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία - «Ναι» σε συνεργασία με ΚΙΝΑΛ για μεγάλες αλλαγές

Γεωργιάδης: Χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία - «Ναι» σε συνεργασία με ΚΙΝΑΛ για μεγάλες αλλαγές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:55 Δημιουργία 03/03/19, 12:42

Το μήνυμα ότι η ΝΔ χρειάζεται την αυτοδυναμία και τη συναίνεση εξέπεμψε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Πειραιώς, Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλλοντας ωστόσο συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ για τις «μεγάλες τομές και τις θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα».

«Ο Τσίπρας έχει βάλει τη νάρκη της απλής αναλογικής και η Ελλάδα κινδυνεύει να πατήσει σε νάρκη. Αν καταφέρουμε να αποκτήσουμε αυτοδυναμία, δεν θα δείξουμε αλαζονεία. Το ΚΙΝΑΛ είναι ένα κόμμα με το οποίο πρέπει να συνεργαστούμε και στο μέλλον για τις μεγάλες τομές και τις θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Η ιδέα ότι ο Τσίπρας φτιάχνει προοδευτικό μέτωπο πάει πολύ, είναι παραμύθια της Χαλιμάς», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, ο πρωθυπουργός «δεν έχει κανέναν περιορισμό, καμία ιδεολογία». «Το ΠΑΣΟΚ έγινε πλέον η πολύφερνος νύφη. Η απάντηση είναι μόνο μία: Κύριε Τσίπρα, δεν έχετε καμία ιδεολογία, καμία αρχή, και έτσι σας αντιμετωπίζουμε. Η ΝΔ δεν μπορεί να είναι η παράταξη των άκρων στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για τη στάση που κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Όρμπαν, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Το θετικό θα ήταν το ΕΛΚ να παρέμενε ενωμένο. Ο Όρμπαν έκανε πολύ συγκεκριμένα πράγματα όπως οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, όπως έθιξε ο κ. Μητσοτάκης. Πρέπει να πούμε καθαρά ότι υπάρχει πρόβλημα, είτε ανήκει στο ΕΛΚ είτε όχι. Όσον αφορά το μεταναστευτικό, δεν είναι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη η θέση του Όρμπαν. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο στην κριτική του απέναντι στον Ούγγρο πρωθυπουργό, καθώς η πολιτική του Όρμπαν είναι ευθέως αντίθετη με τα ελληνικά συμφέροντα».

«Ο κ. Τσίπρας σκότωσε το δίλημμα "μνημόνιο-αντιμνημόνιο". Ήταν μια απλή προσπάθεια να πάρουν την εξουσία λέγοντας ψέματα. Η μόνη θετική στιγμή ήταν η "κωλοτούμπα" επειδή παραμείναμε στο ευρώ. Δεν πρέπει όμως να τον χαϊδεύουμε. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι πριν από λίγα χρόνια έλεγαν ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ», σημείωσε ο ίδιος.

Όπως υποστήριξε, «ζούμε την περίοδο δικαίωσης της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Όταν ήρθαν οι αντίπαλοί μας στην εξουσία έγιναν οι καλύτεροι φίλοι των Αμερικανών. Επί της ουσίας η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας δικαιώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ».

«Είμαστε κατά του διχασμού και του ρεβανσισμού. Άλλο όμως η δικαιοσύνη. Δεν θα πιέσουμε εισαγγελίες ή δεν θα χρησιμοποιήσουμε ψευδομάρτυρες, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Novartis. Θα ψάξουμε την περίοδο Τσίπρα αλλά δεν θα κατασκευάσουμε τίποτα εναντίον του», τόνισε.

«Δεν εργαζόμαστε μόνο να νικήσει ο Μητσοτάκης για να φύγει ο Τσίπρας, αλλά εμείς θα πανηγυρίσουμε μόνο όταν τα παιδιά μας γυρίσουν στην Ελλάδα και η οικονομία θα αρχίσει να παράγει καλές θέσεις εργασίας. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν φύγει ο κύριος Τσίπρας. Πρέπει να εφαρμόσουμε ελεύθερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο», συμπλήρωσε.

Για τον κ. Γεωργιάδη, η πρώτη μεταρρύθμιση είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας και η διευκόλυνση των επενδύσεων. Δηλαδή η θεσμική διαδικασία για να γίνονται τα πράγματα γρήγορα. Δεύτερον, η μείωση των φόρων και των εισφορών. «Πρέπει να φτιάξουμε ένα περιβάλλον που να προσελκύει τους επενδυτές και ότι θα βγάλει κέρδος. Έτσι θα έρθουν τα λεφτά στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε