Επικοινωνιακά κόλπα με την ψήφο των ομογενών - Με σταυρό οι ευρωελογές

Επικοινωνιακά κόλπα με την ψήφο των ομογενών - Με σταυρό οι ευρωελογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:44 Δημιουργία 01/03/19, 14:23

Επικοινωνιακά κόλπα επιστρατεύει η κυβέρνηση Τσίπρα για το επίμαχο ζήτημα της ψήφου των ομογενών, το οποίο αφήνει να... αιωρείται, δίχως να ξεκαθαρίζει με σαφήνεια τις προθέσεις της.

Ενδεικτική της τακτικής αυτής είναι η απάντηση του Αλέξη Χαρίτση σε σχετική ερώτηση. Μιλώντας στο ρ/σ «24/7», ο ίδιος δήλωσε: «Περιμένω το πόρισμα της επιτροπής για την ψήφο των ομογενών. Αποτελεί για εμάς προτεραιότητα να κάνουμε αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για 15 χρόνια. Θα προχωρήσουμε στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή σύντομα. Αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο θα προλάβουμε, το πιθανότερο. Επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε το παραμικρό για να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς. Στη Βρετανία θα αντιμετωπιστεί με ρύθμιση το πρόβλημα και θα ψηφίσουν οι Έλληνες εκλογείς. Η ΝΔ αρέσκεται στα fake news. Στις ευρωεκλογές του 2014 ψήφισαν μόνο 9.800 εκλογείς του εξωτερικού».

Ο κ. Χαρίτσης, πάντως, διευκρίνισε ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό, με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαίου. «Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019. Προετοιμαζόμαστε όμως για όλα τα ενδεχόμενα. Καλέσαμε τα κόμματα να στείλουν τους εκπροσώπους τους στη διακομματική επιτροπή που θα λειτουργήσει στο υπουργείου Εσωτερικών για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα έχουν πλήρη εικόνα της προετοιμασίας. Είμαι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας. Έχουμε περάσει σε ένα στάδιο υλοποίησης θετικών μέτρων για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει στα χρόνια των μνημονίων από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επιδότηση ενοικίου. Πρέπει να εξαντληθεί η δυνατότητα που έχουμε. Την επόμενη εβδομάδα έρχονται σημαντικά νομοσχέδια, όπως για την προστασία της πρώτης κατοικίας», υπογράμμμισε.

Για το ζήτημα της ιθαγένειας, ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το αντιμετωπίζει «με διάθεση παραπληροφόρησης». Απαντώντας δε, επίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε μερίδα ΜΜΕ, για τον αριθμό των «ελληνοποιήσεων», είπε ότι στην Α’ Αθήνας αποδόθηκε η ιθαγένεια σε 12.000 ανθρώπους, ενώ τα στοιχεία για όλη τη χώρα θα δοθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Μιλώντας για το «σπάσιμο» των μεγάλων δήμων, ανέφερε ότι η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί τη Δευτέρα και θα ψηφιστεί την Τρίτη, ενώ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα συγκροτηθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή και «θα δει πού υπάρχουν δυσλειτουργίες για να αντιμετωπιστούν».

Εξάλλου, ο ΥΠΕΣ αναφέρθηκε και στο ζήτημα Νίκου Γεωργιάδη, λέγοντας ότι «προκαλεί οργή η προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της ΝΔ και η εκκωφαντική σιωπή μερίδας των ΜΜΕ» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «αλίμονο αν συμψηφίζουμε το κάπνισμα (του Παύλου Πολάκη) σε δημόσιο χώρο με την ασέλγεια σε ανήλικους».

Αν σου άρεσε κάνε