«Πάγος» - ξανά - από ΕΕ στη συζήτηση για τα πλεονάσματα

«Πάγος» - ξανά - από ΕΕ στη συζήτηση για τα πλεονάσματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:08 Δημιουργία 27/02/19, 14:15

«Πάγο» εκ νέου στη συζήτηση, που έχει ανοίξει η ΝΔ για το επίμαχο ζήτημα της μείωσης των πλεονασμάτων, βάζει η Κομισιόν, τη στιγμή που η κυβέρνηση δηλώνει πως σε ενδεχόμενη εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα στηρίξει τις προσπάθειές του σε αυτό το κρίσιμο «μέτωπο».

Ειδικότερα, παρουσιάζοντας την έκθεση της Επιτροπής στο πλαίσιο της δεύτερης μετα-προγραμματικής αξιολόγησης της Ελλάδας, ο Πιερ Μοσκοβισί απαντώντας σε ερώτηση για τα πλεονάσματα, τόνισε πως «οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές».

«Η Ελλάδα όταν εξήλθε από το πρόγραμμα ανέλαβε κάποιες δεσμεύσεις για την εκπλήρωση των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος για κάποια χρόνια και δεν τίθεται σε συζήτηση», είπε ο Π. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα μέχρι τώρα έκανε σεβαστές τις δεσμεύσεις αυτές και αυτό επέτρεψε στην κυβέρνηση να λάβει επίσης «κοινωνικά μέτρα», ένα από τα οποία είναι να μην προχωρήσει η περαιτέρω περικοπή συντάξεων.

Ο ίδιος συνέστησε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο δρόμο των «εύρωστων οικονομικών πολιτικών», προκειμένου να επανακτήσει την αξιοπιστία της και να της επιτραπούν και τα «κοινωνικά μέτρα» εντός του πλαισίου και σε συνεννόηση με τους εταίρους της.

Κληθείς να σχολιάσει και το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ανέφερε ότι «κάποια σημεία» πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω. «Έχει γίνει πρόοδος, αλλά η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.

Αν σου άρεσε κάνε