Συμμάχους στις προοδευτικές δυνάμεις ζητεί ο Τσίπρας

Συμμάχους στις προοδευτικές δυνάμεις ζητεί ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:10 Δημιουργία 26/02/19, 19:58

Ανοιχτά και ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός ζητεί «συμμάχους» για τη σύμπηξη ενός προοδευτικού «μετώπου», το οποίο βέβαια θα έχει πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, ο ίδιος αφενός έθεσε και επίσημα ως στόχο του τη διεκδίκηση της κεντροαριστεράς και αφετέρου σήμανε τον εκλογικό συναγερμό.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις η συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος της Κουμουνδούρου την ερχόμενη Κυριακή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μετά τη σημερινή, κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος, απηύθυνε ευρύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα συνεδριάσει την Κυριακή την απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος».

Όπως είπε, «στόχος είναι η δημιουργία μιας ευρύτερης συμπαράταξης σε όλες τις δυνάμεις που προσδιορίζονται προοδευτικοί προκειμένου να αποτραπεί στις κρίσιμες ευρωεκλογές η επέλαση της ακροδεξιάς με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τις κοινωνίες και την Ευρώπη και για να αντιμετωπιστούν οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία».

Απαντώντας σε ερώτηση, αν το κάλεσμα αφορά τον Στ. Θεοδωράκη και την Φ. Γεννηματά, ο πρωθυπουργός είπε ότι «είναι ένα κάλεσμα που αφορά όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της προόδου».

«Η πρόταση είναι ειλικρινής και απευθύνεται σε όσους βλέπουν ως κυρίαρχη την αναχαίτιση της ακροδεξιάς και τον νεοφιλελευθερισμό», συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε