«Φούντωσαν» τα πάθη στην Κουμουνδούρου

«Φούντωσαν» τα πάθη στην Κουμουνδούρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:47 Δημιουργία 26/02/19, 10:38
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Οι «γέφυρες» για διεύρυνση του κόμματος της Κουμουνδούρου έχουν φουντώσει τα ενδοσυριζαϊκά πάθη, οπότε το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «καυτό» για τους «συντρόφους» του Αλέξη Τσίπρα.

Την ερχόμενη Κυριακή, λοιπόν, συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ενώ σήμερα η Πολιτική Γραμματεία. Η αλήθεια είναι πως είθισται πριν τη σύσκεψη της ΚΕ να γίνεται σύγκληση του κομματικού οργάνου, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος, ωστόσο η σημερινή μάζωξη των Συριζαίων έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πραγματοποιήσει εν μέσω έντασης στο κόμμα.

Τυπικά, κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης είναι οι ευρωεκλογές. Άτυπα, είναι σχεδόν βέβαιο πως οι συνεργασίες θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο, καθώς είναι πασιφανής η επιδίωξη του πρωθυπουργού: η διεκδίκηση της Κεντροαριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αίματα στην Κουμουνδούρου έχουν ανάψει για τα καλά με «φόντο» τη διεύρυνση της παράταξης, συνεπώς εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το λόγο για τον οποίο οι εσωκομματικές ζυμώσεις αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου μάλιστα ότι η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι η πρώτη μετά τον μίνι ανασχηματισμό με… άρωμα ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε, αυτή η πασοκοποίηση είναι που έχει δημιουργήσει «τριβές» στην Κουμουνδούρου, ενώ καθόλου τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται η χθεσινή αιφνίδια μάζωξη στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών, με παρόντες, μεταξύ άλλων, τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον Κώστα Γαβρόγλου κι άλλα ακόμη στελέχη που βρίσκονται κοντά στην Τάση των «53».

Άλλωστε, οι «53» αλλά και έτεροι πασοκογενείς ,όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν έχουν κρύψει την ενόχλησή τους με τις υπουργοποιήσεις των κκ. Μωραίτη- Τόλκα.

Η συζήτηση, πάντως, γύρω από το ζήτημα των ευρωεκλογών έχει πάρει φωτιά, με την πολιτική κόντα να μαίνεται. Χθες, η ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει πώς θα γίνουν οι εκλογές και αν ισχύουν οι φήμες που τον θέλουν να επαναφέρει την λίστα στις ευρωκάλπες.

Τα… «χαρτιά» θα ανοίξουν την Κυριακή, στην Κεντρική Επιτροπή. Μάλιστα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να φανεί, αν αυτή η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών ή παρουσίας των δημοσιογράφων…

Αν σου άρεσε κάνε