Στη Δικαιοσύνη τα όσα είπε ο Πολάκης στη Βουλή, ζητά ο Βενιζέλος

Στη Δικαιοσύνη τα όσα είπε ο Πολάκης στη Βουλή, ζητά ο Βενιζέλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:17 Δημιουργία 19/02/19, 16:13

Την αποστολή των όσων ανέφερε την Τρίτη στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης, για το τηλεφώνημα που έκανε χθες στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στον Άρειο Πάγο ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον πρόεδρος της Βουλής, με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να κάνει λόγο για απόλυτη συνομολόγηση εγκλήματος κακουργηματικού χαρακτήρα που είναι ακόμα και αυτόφωρο».

Στην τοποθέτησή του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων πως «ακούγοντας πριν από λίγο τον υπουργό Υγείας, νόμιζα ότι τον έφερε εδώ ο υπουργός Δικαιοσύνης για τον επιδείξει ως εργαστηριακό παράδειγμα ασεβούς παραβάτη του τεκμηρίου αθωότητας».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε επίσης πως: «Υπάρχουν υπουργοί που τραμπουκίζουν κατά της Δικαιοσύνης παραβιάζοντας τις αρχές του πολιτεύματος» και προειδοποίησε ότι «θα χρειαστούν όλοι το τεκμήριο αθωότητας, ακόμη και αυτοί που δεν το συνειδητοποιούν τώρα».

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι: «Δεν θα λειτουργήσει το τεκμήριο αθωότητας όταν το παραβιάζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με ενθουσιασμό και κατεπανάληψή μέσα στη Βουλή. Παραβίαση όχι μόνο κατά πολιτικών του αντιπάλων αλλά και κατά πολιτών οι οποίοι τεκμαίρονται αθώοι και πρέπει να γίνονται σεβαστοί ως τέτοιοι. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι εργαλείο της η δικαιοσύνη».

Αν σου άρεσε κάνε