Μαξίμου: «Καρφώνει» Στουρνάρα αλλά δεν «μαζεύει» Πολάκη

Μαξίμου: «Καρφώνει» Στουρνάρα αλλά δεν «μαζεύει» Πολάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:47 Δημιουργία 19/02/19, 13:26

Με ένα ακόμη «καρφί» κατά του Γιάννη Στουρνάρα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε μία ανακοίνωση-απάντηση, στον απόηχο του «πολέμου» του διοικητή της ΤτΕ και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Αν και η αξιωματική αντιπολίτευση πρεσάρει μέχρις εσχάτων κυβέρνηση και πρωθυπουργό, για να πάρουν θέση για τους τραμπουκισμούς του κ. Πολάκη, εντούτοις η Ηρώδου Αττικού απαντάει επιλεκτικά.

Δεν σχολιάζει καν τις απανωτές προκλητικές και απειλητικές αναρτήσεις του υπουργού του κ. Τσίπρα στα social media, αλλά επικεντρώνει τα «βλέμματα» στον κεντρικό τραπεζίτη, τον οποίο εξάλλου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί στο «στόχαστρο» συχνά πυκνά.

Από την Ηρώδου Αττικού ακολουθείται η τακτική της αποστασιοποίησης για την... «ταμπακιέρα», αναφορικά δηλαδή με την ωμή παρέμβαση του κ. Πολάκη, ο οποίος προχώρησε στην ηχογράφηση του κ. Στουρνάρα, πρωτοφανή κίνηση, την οποία τώρα ο ίδιος επιχειρεί να «μαζέψει».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», αναφέρει σε ανάρτησή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές», προσθέτει η ίδια ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε