Οι ευρωεκλογές στη συνάντηση της Γεννηματά με την Νάλες του SPD

Οι ευρωεκλογές στη συνάντηση της Γεννηματά με την Νάλες του SPD

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:51 Δημιουργία 14/02/19, 14:49

Με την πρόεδρο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) της Γερμανίας, Αντρέα Νάλες, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης η Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στο Βερολίνο.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο τομεάρχης Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος συνοδεύει την κ. Γεννηματά, καθώς το απόγευμα θα συναντηθεί με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Μετά τη συνάντηση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι συζήτησε με την κ. Νάλες «για την πορεία της Ευρώπης και τις θέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, καθώς, είναι τώρα η ώρα, στις ευρωεκλογές, εμείς οι Σοσιαλδημοκράτες να προωθήσουμε ριζοσπαστικές και αποτελεσματικές λύσεις απέναντι στη διαρκή λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές».

«Η προοδευτική ατζέντα εκφράζεται με την υποψηφιότητα κ. F. Timmermans, πρέπει να γίνει ορατή από τους λαούς μας. Για μια κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Να κλείσουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά και τους εθνικιστές» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε από την πρόεδρο του SPD για τις προτάσεις που διαμόρφωσε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό και την ελάχιστη σύνταξη, καθώς και την πρόταση να ιδρυθεί ένα ασφαλιστικό ταμείο που θα χορηγεί επιδόματα ανεργίας, από κοινοτικά χρήματα, σε όλους τους άνεργους των χωρών της ΕΕ.

Επίσης, συμφωνήθηκε, ενόψει των ευρωεκλογών, η κοινωνική ατζέντα να είναι στο επίκεντρο των Ευρωσοσιαλιστών απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές λιτότητας.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η κ. Νάλες αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ιστορικών σχέσεων ανάμεσα στο SPD και το Κίνημα Αλλαγής και δήλωσε τη διάθεσή της, ενόψει των εθνικών εκλογών, να συνεισφέρει με κάθε δυνατό τρόπο. Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε την πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας για την υποστήριξη που προσέφερε, αντίθετα με τις πολιτικές λιτότητας του κ. Σόιμπλε.

Αν σου άρεσε κάνε