Επίσημο: Ο Καμμένος διέγραψε τον Παπαχριστόπουλο από τους ΑΝΕΛ

Επίσημο: Ο Καμμένος διέγραψε τον Παπαχριστόπουλο από τους ΑΝΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:15 Δημιουργία 08/02/19, 19:55

Τέλος και επίσημα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αποτελεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μετά από την επιστολή διαγραφή του βουλευτή Β' Αθηνών που έστειλε την Παρασκευή ο Πάνος Καμμένος προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν υφίσταται πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς δεν έχει πέντε βουλευτές που να έχουν εκλεγεί με το κόμμα (όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής).

Μετά τη διαγραφή στους ΑΝΕΛ μένουν τέσσερις βουλευτές (Π. Καμμένος, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, Κ. Ζουράρις και Κ. Κατσίκης) που είχαν εκλεγεί το Σεπτέμβριο του 2015 και τον Αριστείδη Φωκά (που αρχικά είχε βγει με την Ένωση Κεντρώων, μετά ανεξαρτητοποιήθηκε και πλέον είναι στους ΑΝΕΛ).

Κατόπιν της διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όλοι οι βουλευτές τους θεωρούνται από σήμερα ανεξάρτητοι βουλευτές.

Νωρίτερα και λίγο πριν ανέβει στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο εντευκτήριο του κοινοβουλίου ο Πάνος Καμμένος είχε πει ότι θα «καρατομήσει» τον βουλευτή του αν και γνωρίζει ότι θα διαλυθεί η κοινοβουλευτική του ομάδα. «Το βάρος στην συνείδηση ότι θα χάσουν την δουλειά τους 50 άνθρωποι θα το έχουν οι αποστάτες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η διάλυση του κόμματός του προκλήθηκε από τις μεθοδεύσεις των Τσίπρα – Βούτση ενώ προανήγγειλε πως «από την Δευτέρα ξεκινά η άγρια αντιπολίτευση»

Αν σου άρεσε κάνε