Γεννηματά: Ο λάος δεν θα ξεχάσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Γεννηματά: Ο λάος δεν θα ξεχάσει τη συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:50 Δημιουργία 08/02/19, 19:42

Σφοδρή πολεμική κατά της κυβέρνησης και προσωπικά εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε η Φώφη Γεννηματά την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την τοποθέτηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη συζήτηση για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Η κ. Γεννηματά τόνισε προς τον πρωθυπουργό πως «αυτοί που επέμεναν και ήθελαν εδώ και τώρα λύση ήταν οι ξένες δυνάμεις. Τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετήσατε. Δώσατε αυτό που κανένας προηγούμενος πρωθυπουργός δεν παραχώρησε. Με την υπογραφή σας διατηρείτε ζωντανή την ρίζα του αλυτρωτισμού» πρόσθεσε

Ακόμα, είπε πως «ό,τι και να κάνετε ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει την συμφωνία των Πρεσπών και δεν θα την συμψηφίσει με επιδόματα που με αγωνία δίνετε».

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία και στη συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «στο Αιγαίο ούτε γκρίζες ζώνες υπάρχουν ούτε και αμφισβητήσεις. Ολα ρυθμίζονται με τις συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Θέλω να πιστεύω ότι σ'αυτή την βάση έγιναν και οι συζητήσεις κατά την πρόσφατη συνάντησή σας με τον Ερντογάν.

Καταστήσατε σαφές ότι το θέμα της Χάλκης είναι πρωτίστως διεθνές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι διμερές όπως το παρουσίασε ο κ.Ερντογάν;» διερωτήθηκε.

Εξάλλου και θέλοντας να στείλει μήνυμα για το «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη του κόμματος της, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τόνισε προς τον πρωθυπουργό «κανένας τυχοδιώκτης δεν θα λεηλατήσει την μεγάλη δημοκρατική παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου».

Αν σου άρεσε κάνε