Τσίπρας σε Καμμένο: Θα με ευγνωμονείς που δεν σε άφησα να γίνεις Σαμαράς

Τσίπρας σε Καμμένο: Θα με ευγνωμονείς που δεν σε άφησα να γίνεις Σαμαράς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:41 Δημιουργία 08/02/19, 19:24

Την εκτός προγράμματος της συζήτησης στη Βουλή απάντηση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια επί της συζήτησης για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ την Παρασκευή.

Λαμβάνοντας το λόγο μετά την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο πρωθυπουργός είπε πως «δ«Δεν θέλω να μπω σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες» όπως σημείωσε, προσθέτοντας ότι «όπως είδατε είμαι εδώ. Όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε τις τελευταίες μέρες να αποκαθηλώσετε ένα κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας των τελευταίων ετών».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε την απόφαση του για την απομάκρυνση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, λέγοντας «σε μερικά χρόνια ή ακόμα και σε μερικούς μήνες, θα με ευγνωμονείτε που δεν επέτρεψα να ρίξετε την κυβέρνηση που στηρίξατε για τέσσερα χρόνια.

Θα με ευγνωμονείτε για το ότι αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό και δεν σας επέτρεψα να γίνεται νέος Σαμαράς, που με τόλμη προχώρησα για να λύσω ένα θέμα της πατρίδας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη για να απαντήσει στον κ. Καμμένο. «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες».

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος, χρησιμοποίησε στίχους του Ματρώζου: «Αν ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα».

Αν σου άρεσε κάνε