«Πυρά» Κουτσούμπα στη Βουλή για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΑΤΟ

«Πυρά» Κουτσούμπα στη Βουλή για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΑΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:39 Δημιουργία 08/02/19, 17:34

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά της κυβέρνησης το απόγευμα της Παρασκευής, κατά την ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Ολομέλεια της Βουλής για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «είναι χαρακτηριστικό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπαίνει σε εφαρμογή με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει πια ότι η συμφωνία αποτελεί άλλον ένα κρίκο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή μας» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, μίλησε και πάλι για το ΝΑΤΟ, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στη Βενεζουέλα. «Ξέρετε πολύ καλά ότι οι φίλοι σας οι Αμερικάνοι ετοιμάζουν επέμβαση στην Βενεζουέλα» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη του Σάντσεθ, του Κόστα μαζί με τους νεοφιλελεύθερους και τους άλλους φασίστες της περιοχής ήταν που έτρεξαν να αναγνωρίσουν τον Γκουαΐδό στην Βενεζουέλα».

Ακόμα, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «η θέση αρχών του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη. Μόνο ο λαός κάθε χώρας έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποιον αρχηγό θα έχει».

«Την ασφάλεια που εγγυάται το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση την έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους οι λαοί των Βαλκανίων. Την σταθερότητα του ΝΑΤΟ την έχει δοκιμάσει και ο ελληνικός λαός» συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε