Με τερτίπια και «άρωμα» εκλογών τα 153 «ναι» στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Με τερτίπια και «άρωμα» εκλογών τα 153 «ναι» στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:19 Δημιουργία 08/02/19, 10:15
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Σε ένα ιδιαίτερα «βαρύ» πολιτικό κλίμα, υπό συνθήκες ενός πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού ευτελισμού, με «φόντο» ένα άγριο παρασκήνιο για τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ και με «άρωμα» εκλογών, «153» πρόθυμοι ετοιμάζονται να πουν «ναι» - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, το πρωτόκολλο θα ψηφίσουν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σπύρος Δανέλλης, η Κατερίνα Παπακώστα, η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καθώς και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Μάλιστα, οι τελευταίοι τέσσερις θα καλύψουν το… κενό των κκ. Κόκκαλη και Ζουράρι.

Σε γενικές γραμμές, η συζήτηση στη Βουλή δεν αναμένεται να διαφέρει ουσιαστικά από την αντίστοιχη επί της Συμφωνίας των Πρεσπών πριν λίγες εβδομάδες. Το πολιτικό «θερμόμετρο», άλλωστε, διατηρείται διαρκώς στο «κόκκινο», ενώ η μετωπική των κκ. Τσίπρα και Μητσοτάκη αναμένεται να είναι εφ΄όλης της ύλης.

Τα «πυρά» σύσσωμης της αντιπολίτευσης βέβαια θα πέσουν βροχή κατά των «προθύμων», που δηλώνουν πως θα ψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο που θα φτάνει στη Βουλή, στηρίζοντας έτσι μία κυβέρνηση-κουρελού, η οποία έχει οδηγήσει το Κοινοβούλιο σε έναν άνευ προηγουμένου τραγέλαφο.

Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» στρέφονται στο κωμικό «σήριαλ» με την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, καθώς ο Πάνος Καμμένος θα παραμείνει για μόλις λίγες ώρες ακόμη, όπως όλα δείχνουν, αρχηγός κόμματος.

Χθες η επιστημονική επιτροπή της Βουλής απεφάνθη ότι κοινοβουλευτική ομάδα με πέντε βουλευτές, χωρίς να προέρχονται όλοι από την ίδια εκλογή, δεν νοείται , συνεπώς διαλύεται.

Εφόσον σήμερα ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί ή διαγραφεί, αν δεν παραιτηθεί, όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Καμμένος, τότε η έδρα του περνά στον Τέρενς Κουίκ, που αποτελεί ξένο σώμα για τους ΑΝΕΛ.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο κ. Καμμένος θα βρεθεί ανεξάρτητος βουλευτής χωρίς προνόμια προέδρου κόμματος.

Σε αυτή την περίπτωση, μένει να δούμε τις αντιδράσεις του ιδίου, ο οποίος έχει απειλήσει τον κ. Τσίπρα πως αν ο χάσει την ΚΟ του, τότε η κυβέρνηση δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση.

Αν σου άρεσε κάνε