«Βροχή» τα πυρά Μητσοτάκη κατά του «εκβιαζόμενου πρωθυπουργού»

«Βροχή» τα πυρά Μητσοτάκη κατά του «εκβιαζόμενου πρωθυπουργού»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:03 Δημιουργία 08/02/19, 08:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ και στις παρεμβάσεις, που δείχνει να σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να εξευμενίσει τον πρώην κυβερνητικό της εταίρο, βρίσκεται η ΝΔ.

Υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν χθες, μιλώντας στο Xrimaonline.gr, ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να μην διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, γεγονός που θα πιστοποιήσει την καταγγελία του κ. Μητσοτάκη περί «εκβιαζόμενου πρωθυπουργού».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται σήμερα, Παρασκευή να ζητήσει και να λάβει τον λόγο στη συζήτηση για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Όπως είναι φυσικό, η τοποθέτησή του δεν θα περιοριστεί μόνο στο ζήτημα αυτό, αλλά θα επεκταθεί σε όλα τα πολιτικά θέματα, με αιχμή την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στο κοινοβούλιο με τις μετακινήσεις βουλευτών, τις επιστολές και τις απειλές του κ. Καμμένου.

Ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει με μελανά χρώματα το κλίμα, που επικρατεί στο δημόσιο βίο της χώρας και θα το συνδέσει με τις εξελίξεις στο εθνικό «μέτωπο», με το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά. Θα επισημάνει ότι η κυβέρνηση δεν είχε την νομιμοποίηση να λαμβάνει αποφάσεις σε σοβαρά εθνικά ζητήματα και να δεσμεύει την ίδια την χώρα. Θα ζητήσει εκ νέου εκλογές, σημειώνοντας πως αυτή είναι η μοναδική λύση για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Το θέμα των πρόωρων εκλογών συζήτησε ο κ. Μητσοτάκης και με τον επικεφαλής του ΕΛΚ και στενό πολιτικό φίλο της καγκελαρίου Μέρκελ, Μάνφρεντ Βέμπερ που βρίσκεται στην Αθήνα για το συνέδριο των χριστιανοδημοκρατών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου . Στην κοινή συνέντευξη που έδωσαν χθες οι δυο ηγέτες, άλλωστε, επεσήμαναν ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση. Ο Βέμπερ μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Μητσοτάκη, εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος για την εκλογική επικράτηση της ΝΔ και σημείωσε πως προσβλέπει σε στενή συνεργασία με στόχο την οικονομική ανάκαμψη.

Σε ερώτηση δε, για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στα γεγονότα στη Βελεζουέλα και τον Νικολάς Μαδούρο, ο ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απαντήσει σε πολλά και μεταξύ άλλων και στο γατί μπλοκάρει τις αποφάσεις της ΕΕ, που καταδικάζουν το καθεστώς Μαδούρο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να ηττηθεί αποφασιστικά ο λαϊκισμός στην Ελλάδα , ένας «κύκλος» που περιλάμβανε ψεύτικες υποσχέσεις και φόρους που έπνιξαν τους πολίτες».

Αν σου άρεσε κάνε