Νέα πυρά Μπουτάρη κατά ΣΥΡΙΖΑ μέσω.. Διεθνούς Πανεπιστημίου

Νέα πυρά Μπουτάρη κατά ΣΥΡΙΖΑ μέσω.. Διεθνούς Πανεπιστημίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:41 Δημιουργία 07/02/19, 23:20

Συνεχίζεται ο «πάγος» στις σχέσεις του Γιάννη Μπουτάρη με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις νέες «φυτιλιές» που έριξε ο απερχόμενος δήμαρχος για τη συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, τονίζοντας ότι αυτό «δεν είναι πρόοδος», ενώ κάνει λόγο για «διάλυση» του ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση ίδρυσης του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, την έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην τελευταία επίσκεψή του στη συμπρωτεύουσα.

«Μόνο πρόοδος δεν μπορεί να θεωρηθεί, η διάλυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενός καταξιωμένου διεθνώς ιδρύματος, προσθέτοντας τμήματα σπουδών ΤΕΙ της Κεντρικής Μακεδονίας!» , επισημαίνει στην ανάρτηση στο Twitter ο κ. Μπουτάρης.

«Η εξίσωση μεταπτυχιακών σπουδών στην αγγλική με εκείνες Τμημάτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αδικεί τους φοιτητές και τη μετέπειτα πορεία τους. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο σπουδών στη ΝΑ Ευρώπη αλλά με αυτές τις πρακτικές μάλλον θα αργήσει να το καταφέρει» προσθέτει.




Αν σου άρεσε κάνε