Σε ήπιους τόνους η επικύρωση της «Βόρειας Μακεδονίας» στη Βουλή

Σε ήπιους τόνους η επικύρωση της «Βόρειας Μακεδονίας» στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:47 Δημιουργία 07/02/19, 14:41

TAGS

Χωρίς ιδιαίτερη ένταση και σίγουρα σε ηπιότερο κλίμα από τη συζήτηση προ ημερών για τη συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησε την Πέμπτη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής η συζήτηση για την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, που θα ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη μετονομασία της γειτονικής μας χώρας σε Βόρεια Μακεδονία.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τόσκας, ανέφερε πως «καλώ εκτός και ανεξάρτητα κομματικής γραμμής και πειθαρχίας να αποδεχθούν το Πρωτόκολλο που αποτελεί δεσμευτική συνέπεια και προϋπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών που υλοποιεί τα εθνικά μας συμφέροντα, σταθεροποιεί και αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή».

«Δεν ψηφίζουμε το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ γιατί είναι παρακολούθημα τυπικό μιας Συμφωνίας σαφώς επιζήμια, διότι είναι η πρώτη Συμφωνία ιστορικά, στην οποία η Ελλάδα δίνει την δική της υπογραφή στην παραδοχή ύπαρξης δήθεν μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής εθνότητας» ξεκαθάρισε εκ μέρους της ΝΔ, ο Γ. Κουμουτσάκος.

«Παράγωγο της συμφωνίας των Πρεσπών είναι το σημερινό κείμενο. Όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών και η συνέπεια λέει όχι και στο Πρωτοκόλλο» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσέθεσε ότι «η άλλη πλευρά δεν έδωσε καμία υποσχετική καλής συμπεριφοράς» επικαλούμενος την δήλωση Ζάεφ «ας φέρουμε την Ευρώπη στη Μακεδονία».

Αν σου άρεσε κάνε