LIVE: Σε εξέλιξη η συνάντηση Ερντογάν - Τσίπρα

LIVE: Σε εξέλιξη η συνάντηση Ερντογάν - Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:33 Δημιουργία 05/02/19, 15:38

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λευκό Παλάτι της Άγκυρας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.

Δείτε ζωντανά την εικόνα που μεταδίδει η ERT:

Νωρίτερα, πρωθυπουργός έφτασε στο Λευκό Παλάτι, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Fuat Oktay.


Με ανάρτηση του στο Twitter, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής».



Στο αεροδρόμιο τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν.

Στην ελληνική αποστολή, εκτός του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, και ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας.

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύει η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18:50 Δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

19:30 Δείπνο παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

09:15 Επίσκεψη και ξενάγηση του Πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.

11:30 Μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αφού ξεναγηθεί θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

18:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Αν σου άρεσε κάνε