Μαξίμου: Τσιμουδιά για τις απειλές Καμμένου, «ασπίδα» σε Πολάκη

Μαξίμου: Τσιμουδιά για τις απειλές Καμμένου, «ασπίδα» σε Πολάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:24 Δημιουργία 31/01/19, 14:43

Σιγή ασυρμάτου τήρησε το Μέγαρο Μαξίμου για τις απειλές του Πάνου Καμμένου κατά του πρωθυπουργού. Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες την Πέμπτη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέλεξε να μην τοποθετηθεί επί του παραληρήματος του άλλοτε κυβερνητικού εταίρου, παρά τα «καυτά» ερωτήματα της ΝΔ προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην ΥΠΕΘΑ δήλωσε πως «αν προχωρήσουμε σε βρώμικες κινήσεις και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, παρέλαση δεν θα κάνουμε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δενν πρόκειται να σχολιάσω τις δηλώσεις του Π.Καμμένου. Ο πρωθυπουργός δεν είχε κανένα λόγο να συζητήσει προτάσεις συναλλαγής με τον κ. Καμμένο ή οποιονδήποτε άλλο».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι «οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, οι κυβερνήσεις κυβερνούν, και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας μας» απαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Στις καταγγελίας Καμμένου για «άλωση» των ΑΝΕΛ από το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ηθικό ή πολιτικά ορθό να διαλύουμε κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν είσοδό τους στο κοινοβούλιο, παρά το ότι βουλευτές, για λόγους συνείδησης/άποψης, μπορεί να αποχωρούν».

Για τα τελευταία περιστατικά με την έλλειψη πλειοψηφίας τη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «τ θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας κρίθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης. Η ιδιότυπη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο αναβαθμίζει τον ρόλο του βουλευτή. Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε με ονομαστικές ψηφοφορίες».

Αναφορικά με το σάλο που έχει προκληθεί από τις τελευταίες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως «ο κ. Πολάκης και το υπουργείοΥγείας έχουν απαντήσει για όσα ρωτήθηκε χτες. Δεν έχουμε κανένα λόγο να συγκαλύψουμε κανέναν και ο κ. Πολάκης είναι ο τελευταίος που θα χρειαζόταν συγκάλυψη.

Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε ένα μιντικό σύστημα που θέλει να συγκαλύπτει ή να αποσιωπά θετικές πρωτουβουλίες της κυβέρνησης και να στήνει ένα σκηνικό που, κατά την εκτίμηση κάποιων, μπορεί να βλάψει την κυβέρνηση» πρόσθεσε/.

Αν σου άρεσε κάνε