Πολιτικός «σεισμός» για τη στήριξη Τσίπρα σε Μαδούρο - Αμείλικτα ερωτήματα από ΝΔ

Πολιτικός «σεισμός» για τη στήριξη Τσίπρα σε Μαδούρο - Αμείλικτα ερωτήματα από ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:54 Δημιουργία 30/01/19, 10:50
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την ώρα που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δοκιμάζεται στη Βουλή, καθώς δυσκολεύεται να περάσει τα νομοσχέδια, η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα δραματικά γεγονότα στη Βενεζουέλα, προκαλεί κύκλο αντιδράσεων στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η ΝΔ θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ και ο διεθνής τύπος καταγράφει τη θετική στάση που εμφανίζει η Αθήνα (μόνη απέναντι στο σύνολο των μελών της Δύσης) έναντι του Νικολά Μαδούρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Γ. Κατάινεν, αναρωτήθηκε δημόσια, «τι είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας». «Η τραγωδία στην Βενεζουέλα» - πρόσθεσε - «πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο. Η ΝΔ συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της ΕΕ για άμεσες και ελεύθερες εκλογές».

Νωρίτερα, σε βασικό του άρθρο ο βρετανικός Independent αναρωτήθηκε: «γιατί η Ελλάδα, μία ευρωπαϊκή χώρα που έζησε από το 1967 έως το 1974 υπό μια αχρεία, ωμή, διεφθαρμένη, υποστηριζόμενη από την δεξιά στρατιωτική χούντα, στέλνει μήνυμα υποστήριξης σε μια αχρεία, διεφθαρμένη, υποστηριζόμενη από τον στρατό δικτατορία στην Βενεζουέλα;».

Στη ΝΔ θεωρούν ότι τις επόμενες ημέρες και όσο η κρίση στη Βενεζουέλα θα βαθαίνει, η κυβέρνηση θα βρεθεί σε ακόμη δυσκολότερη θέση, καθώς θα πρέπει να απαντήσει πειστικά στις εταίρους της χώρας μας για τους λόγους που, διαφοροποιείται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει ξανά το θέμα, απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, ενώ θα υπενθυμίσει τον ρόλο του δικηγόρου των off shore κ. Αρτεμίου και τα ταξίδια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα, πριν από τις εκλογές του 2015.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της ΝΔ, κλυδωνίζεται και στο εσωτερικό, καθώς η κοινοβουλευτική της πορεία μόνο εύκολη δεν είναι.

Χθες, αναβλήθηκε ψηφοφορία για το ΑΣΕΠ εξαιτίας απουσίας βουλευτών των ΑΝΕΛ, γεγονός που αποτελεί προάγγελο των δυσκολιών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το επόμενο διάστημα.

Είναι σαφές ότι η κοινοβουλευτική δυσλειτουργία δίνει νέα τροφή στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, καθώς καμία κυβέρνηση με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να κάνει μακροχρόνιο σχεδιασμό.

Εάν σε αυτό προστεθεί και η απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλει για έξι μήνες την καταβολή της δεύτερης δόσης των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, έτσι όπως αυτοί προέκυψαν μέγα τον διαγωνισμό για της τηλεοπτικές άδειες, τότε εύκολα οδηγείται κανείς στο συμπέρασμα ότι ο προσεχής Μάιος θα είναι ο μήνας ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε