Ανακύκλωση της σημασίας των Πρεσπών από τον Τσίπρα

Ανακύκλωση της σημασίας των Πρεσπών από τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:31 Δημιουργία 28/01/19, 21:04

Σε μια ακόμα διαφήμιση της σημασίας που έχει για την Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων η ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών προχώρησε ο Αλέξη Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας, σε εκδήλωσε όπου συμμετείχε στο ξενοδοχείο Titania για τον απολογισμό του έργου του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη ως αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός η συμφωνία «σηματοδοτεί μια μεγάλη τομή που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά συνολικότερα την ταλαιπωρημένη, βασανισμένη από τις αντιπαλότητες, το μίσος, τους πολέμου, περιοχή των Βαλκανίων».

Ακόμα, υποστήριξε πως « εμείς ερχόμαστε σήμερα κι αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι όταν υπάρχουν προοδευτικές κυβερνήσεις και δυνάμεις που τολμούν και δεν δειλιάζουν μπροστά στο πολιτικό κόστος να υπερασπιστούν αξίες, τότε μπορεί να γραφτεί ιστορία που αφορά και το χθες και κυρίως όμως το σήμερα και το αύριο», είπε. Τόνισε πως «όταν προοδευτικές κυβερνήσεις αναλαμβάνουν την ευθύνη, αποδεικνύεται ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί ένα διαφορετικό μέλλον για την περιοχή μας».

Παράλληλα, μίλησε και για «ένα φαινόμενο που πρέπει να το εξηγήσουμε: μια νέα Δεξιά, η οποία έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πολύ υψηλές φιλοδοξίες ενόψει των ευρωεκλογών κι αυτή η Δεξιά δίνει στίγμα αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

«Εμείς, και κυρίως ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η ομάδα μας στο Ευρωκοινοβούλιο, δουλέψαμε στη στρατηγική στόχευση να αναζητήσουμε τη συμπόρευση και τη συμμαχία αυτών των δυνάμεων απέναντι στην απειλητική άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ευνοεί αυτή την άνοδο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει, και ενόψει των ευρωεκλογών, «τη δυνατότητα διαμόρφωσης μιας πλατιάς συμμαχίας που αντιλαμβάνεται την ανάγκη μιας συμπόρευσης με ξεκάθερο μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά, στον νεοφιλελευθερισμό, αλλά και υπέρ της Ευρώπης της δημοκρατίας».

Όπως είπε, «το μεγάλο στοίχημα για τις προοδευτικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τους Ευρωπαίους Πράσινους και τις δυνάμεις των Σοσιαλιστών είναι να προχωρήσουμε από κοινού, ως ο πόλος εκείνος που θα αναχαιτίσει τον νεοφιλελευθερισμό και την επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς».

Αν σου άρεσε κάνε