Πλώρη για την αμφίπλευρη διεύρυνση βάζει η ΝΔ

Πλώρη για την αμφίπλευρη διεύρυνση βάζει η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:14 Δημιουργία 28/01/19, 10:11
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επιχείρηση αμφίπλευρης διεύρυνσης της ΝΔ μετά και τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τις μεταβολές που αυτές επέφεραν στις κοινοβουλευτικές ομάδες των μικρότερων κομμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «πράσινο φως», για να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα οι πρώτοι 40 υποψήφιοι της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές και σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρόκειται για στελέχη που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά και δεν προέρχονται από τον στενό κομματικό πυρήνα.

Την ίδια ώρα, στο παρασκήνιο εξελίσσονται οι συζητήσεις που έχουν ειδικοί εντεταλμένοι σύμβουλοι του προέδρου της ΝΔ με προσωπικότητες από άλλους πολιτικούς χώρους, που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα αυτά προέρχονται από το «Ποτάμι» αλλά και από τον χώρο των αποστράτων της ΕΛΑΣ και των ενόπλων δυνάμεων. Με βάση τις συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, Γιώργου Αμυρά, ο οποίος μάλιστα ήταν και στην ευρωλίστα της ΝΔ στις εκλογές του 2014.

Υποψήφιος με τη ΝΔ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος, ενώ αναζητείται και πρόσωπο με σημαντική θητεία στα σώματα ασφαλείας. Για τον κ. Ψαριανό οι πιθανότητες είναι εξίσου ισχυρές, αλλά οριστική κατάληξη στην συζητήσεις δεν έχει υπάρξει ακόμη.

Σε κάθε περίπτωση, και οι δυο πρώην βουλευτές του «Ποταμιού» δεν θα βιαστούν, καθώς έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να μετακινηθούν ως εν ενεργεία βουλευτές. Για τους κ.κ. Θεοδωράκη και Μαυρωτά η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη με δεδομένο ότι και οι δύο ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών κι έτσι η καλή επικοινωνία που έχουν με στελέχη της ΝΔ δεν φαίνεται να είναι αρκετή.

Στους κ.κ. Α,υρά, Ψαριανό και Κωσταράκο θα πρέπει να προστεθούν οι κ.κ. Τατσόπουλος και Πανούτσος που επίσης δεν προέρχονται από την Κεντροδεξιά, ενώ θα υπάρξουν και αλλά μεσαία στελέχη της Κεντροαριστεράς που θα είναι στις εκλογικές λίστες της ΝΔ στην περιφέρεια.

Το στίγμα της διεύρυνσης της ΝΔ θα το δώσει ο κ. Μητσοτάκης και με την σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικράτειας, που δεν θα περιλαμβάνει πρόσωπα από το χώρο της ΝΔ. Επικεφαλής θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος και στις εκλόγιμες θέσεις (οι πέντε πρώτες) θα είναι προσωπικότητες από επαγγελματικούς χώρους, χωρίς να συνυπολογίζεται η ιδεολογική και πολιτική αφετηρία.

Αν σου άρεσε κάνε