Πανηγυρίζει ο Τσίπρας: Καλωσορίζουμε τη Βόρεια Μακεδονία

Πανηγυρίζει ο Τσίπρας: Καλωσορίζουμε τη Βόρεια Μακεδονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:15 Δημιουργία 25/01/19, 16:22

Στη ιστορικότητα της σημερινής μέρας επικεντρώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε από το περιστύλιο της Βουλής μετά από την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ολομέλεια με 153 «ναι».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα Θωρακίζουμε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορικής μας κληρονομιάς, της αρχαίας ιστορικής Μακεδονίας».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «θέλω να ευχαριστήσω τους 153 βουλευτές που άντεξαν και στάθηκαν στο ύψος της συνείδησής τους. Είμαι βέβαιος ότι οι επόμενες γενιές, και οι δύο λαοί, θα τους ευγνωμονούν».

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «σήμερα γεννήθηκε μια νέα χώρα στα βόρεια σύνορά, μας, η Βόρεια Μακεδονία. Την καλωσορίζουμε. Θα είναι μια σύμμαχος, φίλη χώρα της Ελλάδας».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως «είναι ένα ιστορικό βήμα προς τα εμπρός. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους βουλευτές, όχι μόνο όσους ψήφισαν ναι, αλλά όσους βοήθησαν να έχουμε ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού αυτές τις μέρες».

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως συνομίλησε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ. «Με πήρε να με συγχαρεί, όπως έκαναν και άλλοι ηγέτες» δήλωσε, χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Αν σου άρεσε κάνε