Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο στη Βενεζουέλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:39 Δημιουργία 24/01/19, 16:29

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, εν μέσω της μεγάλης έντασης που επικρατεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, εξέφρασε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συνάντηση που είχε Mε τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρέντι Φερνάντεζ, συναντήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ύστερα από τη χθεσινή ενέργεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης και προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας, Χουάν Γκουάιδο, να ανακηρύξει τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της χώρας, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο, η αντιπολίτευση το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του περασμένου Μαΐου.

Κατά τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, «η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, που ως στόχο έχουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και να εμφανίσουν τον Πρόεδρο της χώρας ως παράνομο. Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν σχέση με έναν ειλικρινή διάλογο που πρέπει να γίνει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης. Οι νεκροί των δύο τελευταίων ημερών και από τις δύο πλευρές πρέπει να είναι και οι τελευταίοι».

Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει «την από καιρό διεθνή πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Θαπατέρο ώστε να προχωρήσει ένας ειλικρινής και γόνιμος δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μερών, που θα επαναφέρει τη Βενεζουέλα στη σταθερότητα. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του λαού της Βενεζουέλας».

Αν σου άρεσε κάνε