Ώρα ευθύνης για τους Έλληνες βουλευτές

Ώρα ευθύνης για τους Έλληνες βουλευτές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:52 Δημιουργία 24/01/19, 11:34
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Ενώπιον των ευθυνών τους έρχονται οι Έλληνες βουλευτές αυτή την ιστορική μέρα για τη χώρα μας. Καλούνται να δώσουν τη θετική ή την αρνητική τους ψήφο σε μία Συμφωνία, που βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Σε μία Συμφωνία, τα «σκοτεινά» σημεία της οποίας ενδέχεται να αποκαλυφθούν στο μέλλον.

Όπως γράφουμε τις τελευταίες αυτές, ιδιαίτερα «θερμές» μέρες στο Xrimaonline.gr, για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ανοχής η Συμφωνία αυτή αποτελεί απλά και μόνο το «όχημα», πάνω στο οποίο θα δώσουν την προεκλογική τους «μάχη». Οι Πρέσπες παρουσιάστηκαν ως η αιτία του συμφωνημένου «διαζυγίου» με τον Πάνο Καμμένο, πυροδοτώντας έκτακτες εξελίξεις κι αλλάζοντας τον κοινοβουλευτικό «χάρτη».

Οι νέοι συσχετισμοί που προκύπτουν στη «σκιά» του Σκοπιανού, έχουν προεκλογικό «άρωμα», ενώ οι κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα με στόχο τη διάλυση των μικρότερων κομμάτων έγιναν στο πλαίσιο της τακτικής του στο δρόμο προς τις κάλπες.

Με βάση τα παραπάνω, είναι αυτονόητο πως το σημερινό μπρα ντε φερ των κκ. Τσίπρα και Μητσοτάκη θα δώσει το στίγμα της άγριας πόλωσης, που θα κυριαρχεί από αύριο και πέρα στα πλαίσια πια… ενός διπολισμού, τον οποίο ο πρωθυπουργός επεδίωξε, απλώνοντας παράλληλα τα «πλοκάμια» του στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Το ύφος του αναμένεται και σήμερα άκρως ειρωνικό, η ομιλία του «πανηγυρική» για μία κυβέρνηση, που απορρόφησε τη «λάσπη στον ανεμιστήρα» και η επίθεσή του του προς τον κ. Μητσοτάκη ερειστική για μία αξιωματική αντιπολίτευση, που δείλιασε και δεν κατέθεσε τελικά πρόταση μομφής, προβλέποντας την ήττα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ρίξει τα «βέλη» βροχή κατά μίας κυβέρνησης-κουρελού, εναντίον μίας «πολύχρωμης» συμμαχίας που θα στηρίξει τον πρωθυπουργό, βάζοντας την καρέκλα πάνω από την πατριωτική συνείδηση. Θα αναδείξει τις εκλογές, ως μονόδρομο, τονίζοντας πως όσο ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά, τόσο η χώρα παραλύει.

Η ψήφιση της Συμφωνίας έχει σχεδόν προεξοφληθεί, συγκεντρώνοντας μεταξύ 152 και 154 «ναι».

Βουλευτές από πέντε διαφορετικά κόμματα είναι πρόθυμοι να στηρίξουν τη Συμφωνία, δίνοντας το «φιλί της ζωής» στην κυβέρνηση ανοχής του κ. Τσίπρα.

Όπως όλα δείχνουν, η Συμφωνία, κατά της οποίας οι Έλληνες θα διαδηλώσουν εκ νέου από την «πλατεία» στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις επικίνδυνες «αλχημείες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα περάσει από την ελληνική Βουλή με μία πρωτοφανή πλειοψηφία.

Πέρα από τους 145 της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδεικνύονται «μπετόν αρμέ» για ακόμη μία φορά, τον κ. Τσίπρα σώζουν η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που τυπικά παραμένει στους ΑΝΕΛ, τον Σπύρο Δανέλλη, που διεγράφη από το Ποτάμι, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, που επίσης διεγράφη από το ΚΙΝΑΛ, η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, που αποτελούν παρελθόν από τους ΑΝΕΛ, καθώς και οι τρεις του Ποταμιού, κκ. Θεοδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης, τη στιγμή που οι κκ. Αμυράς και Ψαριανός έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, με τις πληροφορίες να λένε πως είναι θέμα χρόνου η προσχώρησή τους στη ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε