Λάβρος ο Γεωργιάδης κατά κυβέρνησης - συμφωνίας των Πρεσπών

Λάβρος ο Γεωργιάδης κατά κυβέρνησης - συμφωνίας των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:47 Δημιουργία 23/01/19, 17:40

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης και εις βάρος της συμφωνίας των Πρεσπών τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν θα φέρει ειρήνη, αλλά αστάθεια στην περιοχή των Βαλκανίων, ενώ είναι θέμα χρόνου να οξύνει το διμερές κλίμα, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ πρόσθεσε: «και θα ‘ρθει εδώ σε δυο βδομάδες ο Ζάεφ και από κάτω το σούπερ θα γράφει ο Μακεδόνας, κι εγώ ο γεννημένος στο Αμύνταιο να δέχομαι πως αυτοί είναι Μακεδόνες κι εγώ όχι».

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, στο Βουκουρέστι εμείς κάναμε έναν έντιμο συμβιβασμό με την ενδιάμεση συμφωνία. «Και μέχρις εκεί. Για εμάς η ενδιάμεση ήταν το τέρμα. Εσείς όμως τα δώσατε όλα. Και η συμφωνία έχει ήδη παραβιαστεί μπροστά στην όρεξη του Τσίπρα να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς».

Ο ίδιος πρόβλεψε πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα γιατί μια πολιτική κρίση στα Σκόπια θα οδηγήσει σε μη εφαρμογή της Συμφωνίας. «Οι σχέσεις θα μπουν σε οξύτερη φάση αργά ή γρήγορα γιατί θα αρχίσουν τις προκλήσεις και τότε δεν θα 'χουμε απλώς διχασμό αλλά πολύ χειρότερο κλίμα».

Έδειξε μάλιστα φωτογραφία του κ. Ζάεφ να ψηφίζει στο δημοψήφισμα έχοντας πίσω του, στον τοίχο του σχολείου, χάρτη της Μακεδονίας που περιλαμβάνει και το ελληνικό κομμάτι.

Και κατέληξε πετώντας το γάντι στους υπουργούς Μάρκο Μπόλαρη και Έλενα Κουντουρά λέγοντας τους «να θυμηθούν τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη και οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ, γιατί το να είναι υπουργοί είναι ωραίο αλλά θα τελειώσει σε λίγο και η ιστορία θα τους γράψει για την ψήφο που θα δώσουν».

Αν σου άρεσε κάνε