Μία «πολύχρωμη» συμμαχία σώζει τον Τσίπρα

Μία «πολύχρωμη» συμμαχία σώζει τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:03 Δημιουργία 22/01/19, 12:56

Υπό πρωτοφανείς συνθήκες για τα ελληνικά δεδομένα οδεύει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί τη θρυαλλίδα των πολιτικών εξελίξεων.

Βουλευτές από πέντε διαφορετικά κόμματα είναι πρόθυμοι να στηρίξουν τη Συμφωνία, δίνοντας το «φιλί της ζωής» στην κυβέρνηση ανοχής του Αλέξη Τσίπρα, όπως αυτή προέκυψε μετά το «διαζύγιο» του πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο, αλλά όχι και με τους ΑΝΕΛ.

Όπως φαίνεται, η Συμφωνία, κατά της οποίας διαδήλωσαν πάνω από 200.000 άτομα την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα των αστυνομικών δυνάμεων που έπεφταν «βροχή», θα περάσει από την ελληνική Βουλή με μία «πολύχρωμη» πλειοψηφία.

Πέρα από τους 145 της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδεικνύονται «μπετόν αρμέ» για ακόμη μία φορά, τον κ. Τσίπρα σώζουν η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που τυπικά παραμένει στους ΑΝΕΛ, τον Σπύρο Δανέλλη, που διεγράφη από το Ποτάμι, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, που επίσης διεγράφη από το ΚΙΝΑΛ, η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, που αποτελούν παρελθόν από τους ΑΝΕΛ, καθώς και οι τρεις του Ποταμιού, κκ. Θεοδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης, τη στιγμή που οι κκ. Αμυράς και Ψαριανός έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, με τις πληροφορίες να λένε πως είναι θέμα χρόνου η προσχώρησή τους στη ΝΔ.

Στο πλαίσιο, αυτής της πρωτοφανούς στα χρόνια του Κοινοβουλίου πλειοψηφίας, τα «πυρά» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφονται κατά των πρόθυμων βουλευτών - «γυρολόγων», όπως τους χαρακτηρίζει, οι οποίοι, σύμφωνα με τη ΝΔ, αντάλλαξαν τις θετικές τους ψήφους με τις καρέκλες τους.

Οι «βολές» πέφτουν κατά της κυρίας Παπακώστα, η οποία αφότου διεγράφη από τον κ. Μητσοτάκη, τώρα δηλώνει κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Η ίδια, ωστόσο, δύο χρόνια πριν, το 2017, διαφωνούσε ακόμα και με την συμβιβαστική λύση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Αν σου άρεσε κάνε