Στάζει «φαρμάκι» για τις Πρέσπες!

Στάζει «φαρμάκι» για τις Πρέσπες!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:07 Δημιουργία 22/01/19, 11:03

Όλοι εναντίον όλων για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό είναι το μήνυμα, που εκπέμπει η εγχώρια πολιτική σκηνή, η οποία «βράζει» εν μέσω νέων συσχετισμών που έχουν δημιουργηθεί, μετά το προσυμφωνημένο «διαζύγιο» του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.

Οι «αλχημείες» του πρωθυπουργού, προκειμένου να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία, καθώς και ο ξεκάθαρος πλέον στόχος του, να διεκδικήσει το χώρο της Κεντροαριστεράς, έχουν αφανίσει τα μικρά κόμματα και έχουν αναδείξει την άγρια «πόλωση», με κραταιό τον δικομματισμό.

Μέσα σε ένα έκρυθμο κλίμα, με το Ποτάμι να έχει διαλυθεί και το ΚΙΝΑΛ να περνάει ένα ακόμη γύρο κρίσης, ο Πάνος Καμμένος επιχειρεί το δικό του επικοινωνιακό σόου, διαβάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που καταγράφουν τους ΑΝΕΛ να έχουν εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη.

Ο πρώην ΥΠΕΘΑ τα έχει βάλει με όλους, στο στόχαστρο μάλιστα τώρα μπαίνει και ο κ. Τσίπρας. Ο άλλοτε κυβερνητικός εταίρος ξεκίνησε τον «χορό» με τον Νίκο Κοτζια, για να συνεχίσει με τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και να καταλήξει στον πρωθυπουργό.

«Στο όνομα ποιου συμφέροντος αποφασίσατε να καταπατήσετε την συμφωνία που είχαμε κάνει αλλά και να μετατρέψετε μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης σε μία κυβέρνηση αποστασίας; Είστε περήφανοι που περάσατε την συμφωνία για τα Σκόπια και χάσατε έτσι το ηθικό πλεονέκτημα που διαφυλάξαμε μαζί επί τέσσερα χρόνια; Εγώ δεν είμαι καθόλου περήφανος, εγώ θλίβομαι», είπε ο κ. Καμμένος χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος προχθές χαρακτήρισε casus belli (αιτία πολέμου) με την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα , την παραμονή των Κόκκαλη και Κουντουρά στο κυβερνητικό σχήμα.

Η τοποθέτηση αυτή έχει τον χαρακτήρα του τελεισγράφου προς τον κ. Τσίπρα, ο οποίος μετά την ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Την ίδια ώρα, στο ΚΙΝΑΛ επικρατούν «φουρτούνες» με την κυρία Γεννηματά να υποφέρει από εσωτερικούς «πονοκεφάλους».

Η διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου άνοιξε τον Ασκό, με τον ίδιο να δηλώνει ότι η κυρία Γεννηματά του πρότεινε να ηγηθεί το ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να μην υπερψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον Γιώργο Παπανδρέου να επικοινωνεί με τον κ. Θεοχαρόπουλο, δηλώνοντας έκπληξη και προβληματισμό για την εξέλιξη της διαγραφής του.

Αν σου άρεσε κάνε