Την Πέμπτη η επικύρωση των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής

Την Πέμπτη η επικύρωση των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:23 Δημιουργία 21/01/19, 14:24

Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλή, όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, εν μέσω έντονης πολιτικής σύγκρουσης για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, συμφωνία θα συζητηθεί σήμερα και αύριο στις επιτροπές και την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Ολομέλεια. Να σημειωθεί πως η ΝΔ ζητά να δοθεί χρόνος για τη συζήτηση, ενώ στο τραπέζι παραμένει η πρόταση δυσπιστίας.

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη η «μάχη» για τη σύνθεση της επιτροπής, στην οποία θα συζητηθεί η συμφωνία. Κυρίως το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές θα εκπροσωπηθούν.

Μέχρι τώρα έχει αποφασιστεί πως θα είναι ο Δημήτρης Καμμένος (που είναι κατά της συμφωνίας) και ο Σπύρος Δανέλλης (που είναι υπέρ). Με αυτά τα δεδομένα 28 από τα μέλη της επιτροπής (βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και Δανέλλης) λένε «ναι» στη συμφωνία και 27 βουλευτές της αντιπολίτευσης λένε «όχι».

Να σημειωθεί πως υπάρχουν και αλλαγές προσώπων στη σύνθεση της επιτροπής. Από το Κίνημα Αλλαγής θα συμμετέχει ο Κώστας Σκανδαλίδης αντί για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο που είναι εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Τη δίκη του σημασία έχει το ότι από τους ΑΝΕΛ θα είναι στην επιτροπή ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος (και όχι ο Κ. Κατσίκης).

Βάσει της απόφασης, η συμφωνία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη και την Πέμπτη, με συνεδριάσεις που θα ανοίγουν στις 10:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 02:00 τα ξημερώματα.

Αν σου άρεσε κάνε