Η Παπακώστα υπέβαλε παραίτηση αλλά ο Τσίπρας την αρνήθηκε

Η Παπακώστα υπέβαλε παραίτηση αλλά ο Τσίπρας την αρνήθηκε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:19 Δημιουργία 16/01/19, 10:52

Λίγες ώρες μετά το χθεσινό σκληρό «ροκ» στη Βουλή, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να βγάζει «μαχαίρια» κατά μίας «κυβέρνησης-κουρελού» και βουλευτών «γυρολόγων», πληροφορίες αναφέρουν ότι υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα υπέβαλε την παραίτησή της στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυρία Παπακώστα επικαλέστηκε την δριμεία κριτική, που ασκήθηκε εις βάρος της περί συναλλαγών όσον αφορά την πρόθεσή της να στηρίξει την κυβέρνησης, παρέχοντας την ψήφο Εμπιστοσύνης που ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και τις απειλές που δέχθηκε για τη ζωή της.

Η παραίτηση υποβλήθηκε σε συνάντηση που είχαν οι δυο τους στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να μην κάνει δεκτή.

Είναι ξεκάθαρο πως εν μέσω νέων πολικών συσχετισμών, μετά το «διαζύγιο» του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, αλλά όχι και με τους ΑΝΕΛ, τα πολιτικά «παιχνίδια» εντείνονται.

Στην… πυρά οι «έξι»

Χθες, η σφοδρή αντιπαράθεση κλιμακώθηκε γύρω από τους έξι πρόθυμους βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση, παρατείνοντας την παραμονή της στην εξουσία, αλλά και την προεκλογική περίοδο, η οποία οδηγεί την ελληνική οικονομία σε επικίνδυνα μονοπάτια, όπως προειδοποιούν και οι αναλυτές.

Μητσοτάκης, Γεννηματά και Θεοδωράκης τα «έβαλαν» με τους… «αποστάτες», χαρακτηρισμό που όμως δεν δέχεται η κυβέρνηση, κατηγορώντας τους για «συναλλαγές», που έχουν ως στόχο τη διατήρηση της καρέκλας εις βάρος του εθνικού συμφέροντος.

Σαφώς, τα «βέλη» εκτοξεύτηκαν μαζικά κατά του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος είναι ο υπ’ αριθμόν 151, «αδειάζοντας» το Ποτάμι, αλλά σώζοντας τον κ. Τσίπρα, που αναζητούσε τους «συμμάχους», που δεν θα τον αφήσουν να πέσει από την εξουσία.

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Όποιος αύριο δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει «ναι» και στη Συμφωνία των Πρεσπών που συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση. Και παράλληλα στηρίζει μια κυβέρνηση-κουρελού χωρίς λαϊκή εντολή και με επιζήμια ατζέντα. Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να έχει βρει τους 151 βουλευτές. Τι μεσολάβησε αλήθεια μέσα σε λίγες εβδομάδες; Αφού πριν από μόλις 15 μέρες ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για κυβέρνηση ανοχής, κυβέρνηση μειοψηφίας δηλαδή. Το τι μεσολάβησε μπορεί να το υποθέσει ο καθένας. Συναλλαγή μεσολάβησε. Τόσο ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο όσο και ανάμεσα στο Μαξίμου και τους πρόθυμους βουλευτές που κάνουν τους γυρολόγους στη Βουλή. Τίποτα δεν κρύβεται μέσα σε αυτή την αίθουσα. Όπως ο βουλευτής που προ εξαμήνου υπερψήφισε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και τώρα εμφανίζεται διατεθειμένος να τη στηρίξει. Ναι, για εσάς μιλάω, κ. Δανέλλη. Τι άλλαξε μέσα σε έξι μήνες όταν καταψηφίζατε την κυβέρνηση και τώρα ξαφνικά την υπερψηφίζετε; Τότε δεν γνωρίζατε ότι καταψηφίζοντας την κυβέρνηση καταψηφίζετε και τις Πρέσπες; Εγώ μιλάω με ονόματα και δεν φοβάμαι να μιλήσω με ονόματα. Έχει και άλλους, περιμένετε. Φαντάζομαι ότι ο ίδιος ο κ. Δανέλλης θα πάρει τον λόγο και θα εξηγήσει τη θέση του. Νομίζω ότι πολλοί ενδιαφέρονται να τον ακούσουν.», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα, «φαρμάκι» έσταξε για τον πρώην βουλευτή του – τον διέγραψε το πρωί – ο κ. Θεοδωράκης. «Δεν έκανε έγκλημα, είναι χειρότερο. Είναι λάθος γιατί το έγκλημα γίνεται από ένστικτο, απερισκεψία ή πάθος, ενώ στο λάθος υπάρχει σκέψη, μελέτη και υπολογισμός», είπε ο ίδιος.

«Είπαμε ότι το Ποτάμι δεν θα κάνει τα ρεπό του κ. Καμμένου. Μέχρι χθες όλοι, όχι με την ίδια ένταση, ήταν σύμφωνοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα» τόνισε και πρόσθεσε: «Η απόφαση του κ. Δανέλλη δεν είναι εξύψωση της πολιτικής, είναι η κατάντια της», σημείωσε.

«Τη δημοκρατική παράταξη πολλοί την πολέμησαν, τη διεκδίκησαν, αλλά κανείς απ' αυτούς που σας ακολουθούν δεν μπόρεσε να την εκφράσει», δήλωσε από την πλευρά της η κυρία Γεννηματά, καλώντας τον κ. Τσίπρα να αφήσει τα κόλπα και τις κουτοπονηριές περί προοδευτικού πόλου.

«Το Κίνημα Αλλαγής θα πρωταγωνιστήσει. Με υπολείμματα και γυρολόγους δεν προχωράει η χώρα», είπε η ίδια όλο νόημα.

Αν σου άρεσε κάνε