Συναγερμός στο Μαξίμου για τους «3» του Ποταμιού

Συναγερμός στο Μαξίμου για τους «3» του Ποταμιού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:03 Δημιουργία 16/01/19, 08:53
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στο Μέγαρο Μαξίμου, παρακολουθώντας τις «τριβές», που σημειώνονται στο Ποτάμι στη σκιά των Πρεσπών.

Διότι, μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει εξασφαλίσει – εκτός απροόπτου – τους «151» για την αποψινή δοκιμασία με την ψήφο του Σπύρου Δανέλλη, ωστόσο η διαφοροποίηση του τελευταίου ενδεχομένως και να ανατρέψει τα δεδομένα για την ψηφοφορία επί της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Δανέλλης έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο πάντως είχε προειδοποιήσει για επικείμενη αναθεώρηση, μόλις ο κ. Δανέλλης ανακοίνωσε την απόφασή του να στηρίξει την κυβέρνηση κόντρα στην κομματική «γραμμή».

Τα «βλέμματα», λοιπόν, τώρα έχουν μεταφερθεί στη Σεβαστουπόλεως, από όπου εκπέμπονται τα μηνύματα είτε μη υπερψήφισης της Συμφωνίας είτε αποχής του κόμματος από τη διαδικασία, την οποία σημειωτέον η κυβέρνηση επισπεύδει με ρυθμούς εξπρές.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας προσέβλεπε στις ψήφους των Θεοδωράκη, Μαυρωτά και Λυκούδη – εκτός του Δανέλλη – για να «κλειδώσει» τις Πρέσπες, εντούτοις οι τελευταίες εξελίξεις έχουν σημάνει συναγερμό στην Ηρώδου Αττικού, καθώς τα κουκιά βγαίνουν… οριακά, αν οι παραπάνω τρεις βουλευτές κάνουν «νερά».

Σημειώνεται πως «ναι» στις Πρέσπες αναμένεται να πουν οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Παπακώστα, η κυρία Κουντουρά, ο κ. Παπαχριστόπουλος, ο κ. Δανέλλης, ενδεχομένως και ο κ. Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ.

Αν σου άρεσε κάνε