Προς υπερψήφιση των Πρεσπών από το Ποτάμι «έδειξε» ο Μαυρωτάς;

Προς υπερψήφιση των Πρεσπών από το Ποτάμι «έδειξε» ο Μαυρωτάς;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:18 Δημιουργία 15/01/19, 19:45

Ορθάνοιχτο άφησε ο Γιώργος Μαυρωτάς το ενδεχόμενο υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών από το Ποτάμι, όταν αυτή έρθει προς επικύρωση στη Βουλή, όπως προέκυψε από τα όσα ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο αντιπρόεδρος του κόμματος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μαυρωτάς χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αποχώρηση του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι, αλλά δήλωσε πως το Ποτάμι θα εξετάσει τη στάση του έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών βάζοντας πάνω απ' όλα το «πατριωτικό και όχι το κομματικό συμφέρον».

Παράλληλα σημείωσε πως το πιο αρνητικό δεδομένο των τελευταίων ημερών «είναι η εργαλοποίηση της που έγινε στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό».

Κάνοντας και πάλι αναφορά στο πρόσωπο του κ. Δανέλλη, ο κ. Μαυρτάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «χτύπημα κάτω από τη ζώνη».

Παρέμβαση Κύρκου

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της ψήφισης των Πρεσπών από το Ποτάμι πήρε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Μίλτος Κύρκος, όπως προκύπτει από τα όσα ανέφερε την Τρίτη στην ΕΡΤ3,

«Το Ποτάμι δεν έχει καμία δικαιολογία να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε, για να προσθέσει πως «κρατάω αυτό που είχε πει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ότι πυξίδα μας είναι το εθνικό συμφέρον», δ

«Δεν ξέρω αν από προχθές που έφυγα από την Αθήνα για το Στρασβούργο μετακινήθηκε η πυξίδα. Δεν είμαστε στο τρίγωνο των Βερμούδων που γυρνάνε οι πυξίδες. Είναι σταθερή η στόχευσή μας» σημείωσε ο κ. Κύρκος .

«Έχουμε αιτιολογήσει την ψήφο μας για τη συμφωνία των Πρεσπών από πάρα πολύ καιρό και μάλιστα έγινε πολύ καλύτερη μετά τις τελευταίες τροπολογίες στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων. Το Ποτάμι θα ζητήσει την ψήφο του λαού αυτόνομο. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πολύ σημαντική η παρουσία του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 'Αρα μπορεί να μετρήσουν οι πολίτες εάν -σε μια περίοδο που θα είναι δύσκολες οι αναμετρήσεις μέσα στο Κοινοβούλιο και δεν ξέρουμε ποιες κάθετες διαιρέσεις θα υπάρξουν- είναι θετικό ή αρνητικό το να μην υπάρχει το Ποτάμι που δίνει λύσεις στα αδιέξοδα» κατέληξε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού.

Αν σου άρεσε κάνε