Κάνατε τη χώρα χώρα ένα απέραντο αμερικανικό στρατόπεδο, είπε ο Κουτσούμπας

Κάνατε τη χώρα χώρα ένα απέραντο αμερικανικό στρατόπεδο, είπε ο Κουτσούμπας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:40 Δημιουργία 15/01/19, 15:17

Στην κριτική του ΚΚΕ κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και την αποσταθεροποίηση -σύμφωνα με το κόμμα- που αυτή θα φέρει στην περιοχή των Βαλκανίων εστίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης επί της ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως σχολίασε την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, λέγοντας προς τον πρωθυπουργό ότι «μαζί με τον κ.Καμμένο, κ Τσίπρα, μετατρέψατε τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανικό στρατόπεδο».

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, λέγοντας ότι «κανένας καυγάς δεν γίνεται για όλα αυτά ανάμεσα στον κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη. Τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ δεν τα αμφισβητεί ούτε η ΝΔ. Υπάρχει πλήρης ταύτιση και συμφωνία».

«Ο μοναδικός λόγος που η ΝΔ και τα στελέχη της φωνάζουν είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τους έχει πάρει την μπουκιά από το στόμα» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών και κάνοντας επίθεση και στα κόμμα της αντιπολίτευσης, τόνισε πως «όλοι σας εδώ μέσα ευθύνεστε γιατί η προσοχή του λαού βρίσκεται στην ονοματολογία της πΓΔΜ. Την ίδια στιγμή προσπαθείτε να κρύψετε τα σχέδια του ΝΑΤΟ. Αφήστε τα περί σταθερότητας στα Βαλκάνια, μας τα έχουν ξαναπεί».

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι «το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Καμία από αυτές τις συμμαχίες σας δεν σταμάτησε τα σχέδια της άρχουσας τάξης».

Μιλώντας για την οικονομία, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε πως «μας είπε ο κ. Τσίπρας ότι θέλει ανανέωση της ψήφου εμπστοσύνης γιατί έχει μπροστά του σημαντικές προκλήσεις. Και ότι βασικό ατού του είναι η οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας όπως και άλλοι εδώ μέσα όταν μιλάτε για οικονομία, βασικοί της δείκτες είναι η κερδοφορία των κεφαλαίων»/

Απευθυνόμενος προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, η προπαγάνδα σας περί θετικών μέτρων είναι στάχτη στα μάτια».

Ακόμα, τόνισε ότι «πρόοδος για τον λαό και τη νεολαία είναι να είσαι ικανός να ανακόπτεις μαζί με τον λαό το αντιλαϊκό έργο, να βάζεις εμπόδια ώστε ο λαός να βάζει την πραγματική σφραγίδα στις εξελίξεις».

Σχολιάζοντας την άνοδο της ακροδεξιάς, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε «η κίνηση ενός κόσμου προς ακροδεξιά και αντιδραστικά κόμματα δεν είναι τόσο αθώα όσο το εμφανίζετε. Τέτοιες δυνάμεις παίζουν τον ρόλο τους μόνο για να εγκλωβίζουν την λαϊκή αγανάκτηση».

Κάνοντας νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «πραγματικοί αντίπαλοι του φασισμού, της ακροδεξιάς, δεν μπορεί να είναι όσοι έγιναν σημαιοφόροι του ιμπεριαλισμού, όσοι έγιναν φίλοι του Τραμπ, όσοι συγκυβερνούσαν 4 χρόνια με τον Καμμένο».

«Τέτοιες δήθεν προοδευτικές συμμαχίες που ασκούν αντιλαϊκές πολιτικές στο όνομα της προόδου και της αριστεράς, δεν αποτελούν μέτωπο στον φασισμό, αντιθέτως τον τροφοδοτούν» πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε