Γεννηματά: Η κυβέρνηση φοβάται πολύ τις εκλογές

Γεννηματά: Η κυβέρνηση φοβάται πολύ τις εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:23 Δημιουργία 15/01/19, 14:32

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το μεσημέρι της Τρίτης η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, όταν η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έλαβε το λόγο στη συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης που διεξάγεται στην Ολομέλεια.

Η κ. Γεννηματά τόνισε αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρας πως «μετά από όσα έγιναν έπρεπε να έχετε προκηρύξει εκλογές. Δεν το κάνετε γιατί φοβάστε πάρα πολύ το τι θα βγει από αυτή την κάλπη».

Απαντώντας στην κριτική του πρωθυπουργού για την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου το 2011, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και δεν είχε χάσει την δεδηλωμένη».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε προς τον κ. Τσίπρα για την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίζοντας «για όσα ακούστηκαν για τον κ Αποστολακη, είναι ντροπή σας να κρύβεστε πίσω από τις ΕΔ. Ήταν δική σας επιλογή. Αν υπάρχει σοβαρό ζήτημα που να υπαγορεύει αυτή την επιλογή έπρεπε να έρθετε σε αυτή την αίθουσα να το θέσετε».

Τονίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «για ποια κυβέρνηση ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης; Εγώ βλέπω τους ίδιους υπουργούς με την προηγούμενη που έχασε την δεδηλωμένη. Ευτελίζετε την διαδικασία. Η ψήφος εμπιστοσύνης προκύπτει από την ψήφο του λαού και όχι από παζάρια.Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».

Κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, σημείωσε πως «το χειρότερο που κάνατε είναι ότι υποκύψατε σε ότι δεν υπέκυπταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και υποθηκεύσατε στο Υπερταμείο τη δημόσια περιουσία».

Μιλώντας προσωπικά εις βάρος του πρωθυπουργού, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως «για ένα πράγμα είστε ικανοί, τρέχετε πολύ γρήγορα στον κατήφορο κ. Τσίπρα. Ολοκληρώνεται η θητεία σας σύντομα και το μόνο που πετύχατε ήταν μια λέξη: κωλοτούμπα».

Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχει «μια κυβέρνηση γαντζωμένη στις καρέκλες και μια αντιπολίτευση που λαχταρά να την αντικαταστήσει. Δεν είναι λύση, η λύση είναι η μια ριζική αλλαγή», σύμφωνα με την κ. Γεννηματά.

Αν σου άρεσε κάνε